ΣΠΑΡΤΗ. Μετά από αίτημα της παράταξης «Σπάρτη Νέα Πορεία» για σύγκληση ειδικής συνεδρίασης, την Τρίτη (27/02) συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης η πορεία του έργου της ανάπλασης της «Παλαιολόγου». Σκοπός ήταν να ενημερωθούν επαρκώς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι πολίτες για τη θέση της δημοτικής αρχής, τις έως τώρα ενέργειες, την πορεία και την μέχρι τώρα εξέλιξη των εργασιών, του έργου που ταλανίζει το κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη «Σπάρτη Νέα Πορεία»: «Όπως διαπιστώθηκε, προς μεγάλη έκπληξή μας και αντίθετα από την γνώμη των επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να προσφύγει κατά της πρόσφατης απόφασης του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που δικαιώνει τον ανάδοχο του έργου.

Bούληση για την μη ολοκλήρωση του έργου

Επιπλέον, είναι ξεκάθαρη η βούληση της δημοτικής αρχής για την ολοκλήρωση του έργου ακόμα και με διαπιστωμένες ή αναμενόμενες κακοτεχνίες, που θα εξακολουθήσουν να ταλαιπωρούν την πόλη και τους πολίτες και μετά την ολοκλήρωσή του. Εύλογα αναρωτιέται κανείς τον λόγο της προσκόλλησης σε μια ευκαιριακή και αναποτελεσματική αντιμετώπιση έναντι μιας έγκαιρης και ορθολογιστικότερης διαχείρισης του προβλήματος.

Εγγυήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου ζήτησε η Ντία Τζανετέα

Η επικεφαλής της παράταξης ''ΣΠΑΡΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ'', Ντία Τζανετέα και οι προσκείμενοι σε αυτήν Δημοτικοί Σύμβουλοι, απηύθυναν καίρια ερωτήματα που αφορούσαν την πορεία και την περαιτέρω εξέλιξη του έργου, τα οποία ωστόσο απαντήθηκαν μερικώς. Η κα Τζανετέα ζήτησε από το Δήμαρχο Σπάρτης να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δεσμευτεί ότι θα παραδώσει ένα έργο άρτιο, εξασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα και την μακροβιότητά του και όχι απλά ένα έργο ολοκληρωμένο αλλά με κακοτεχνίες.

«Δεν καλύπτουμε το πρόβλημα, δεν αποδεχόμαστε ημίμετρα»

Πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να υιοθετήσει λύσεις που θα παράγουν απτό αποτέλεσμα για την ευημερία και την ομαλή καθημερινότητά μας. Δεν καλύπτουμε το πρόβλημα, δεν αποδεχόμαστε ημίμετρα. Η επιτυχής και τεχνικά άρτια ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης της Παλαιολόγου είναι μονόδρομος».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις