ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ο Πέτρος Τατούλης ζητά από τον Δημήτρη Πτωχό να έρθει θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να καταγγελθεί η υποβάθμιση του ΕΣΥ στη Μεσσηνία και κυρίως στην Ανατολική Πυλία. Ο πρώην Περιφερειάρχης χαρακτηρίζει τουλάχιστον προσβλητική τη στάση της υπουργού όταν οι αναφορές και καταγγελίες για την απόλυτη υποστελέχωση του ΕΣΥ είναι κοινός τόπος που γνωρίζει και ο Εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα η Παράταξη του Πέτρου Τατούλη υποστηρίζει τα εξής:

Ακραία προσβλητική

«Ακραία προσβλητική για τους κατοίκους της Μεσσηνίας και κυρίως της Ανατολικής Πυλίας είναι η απάντηση που δόθηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου, σχετικά με την έλλειψη ασθενοφόρου και τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Ανατολική Πυλία.

Η κα. Αγαπηδάκη ανέφερε, πως κατά την άποψη της, οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής καλύπτονται επαρκώς(!)

Το Υπουργείο Υγείας αγνόησε τα σοβαρά προβλήματα που έθεσε ένας Βουλευτής του Κυβερνώντος κόμματος στη Μεσσηνία και ταυτόχρονα γύρισε την πλάτη στις συνεχιζόμενες κραυγές αγωνίας των Συλλόγων του ιατρικού προσωπικού σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των Μονάδων Υγείας με συγκεκριμένες ειδικότητες, ιδιαίτερα στις εφημερίες.

Απειλείται η υγεία και η ζωή των νοσηλευομένων

Αποκορύφωμα της συνεχιζόμενης υποβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στους πολίτες της Μεσσηνίας αποτελεί η καταγγελία του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ, όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «στις 14 Μαρτίου 2024 από τις 9 μ.μ. και μετά σε καμία από τις δύο κλινικές εντός του χώρου του Νοσοκομείου δεν βρισκόταν ειδικευμένος ιατρός παθολόγος», γεγονός όπου σύμφωνα με το Σωματείο «απειλεί την υγεία και τη ζωή των νοσηλευομένων».

Για το συγκεκριμένο θέμα όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.

Μπροστά σε αύτη την απαράδεκτη και ανάλγητη πολιτική πραγματικότητα, εκ μέρους των αρμοδίων του Υπουργείου Υγείας, οφείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να αντιδράσει και να μην παραμείνει απλώς θεατής.

Είναι υποχρέωση όλων των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης, πρωτίστως της Μεσσηνίας αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα, να καταγγείλουμε με απόφαση του Συλλογικού Οργάνου τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού και λανθασμένων διοικητικών αποφάσεων.

Οφείλει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, να μην προτάξει την κομματική του ταυτότητα και να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε το θέμα να συζητηθεί στην επικείμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στέλνοντας ένα αυστηρό και ισχυρό μήνυμα στους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες να μην ξανατολμήσουν να αντιμετωπίσουν τους πολίτες της Μεσσηνίας ως πολίτες Β’ κατηγορίας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις