ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, αυτοαποκαλούμενος ως «παλαιοχριστιανός», εξέφρασε σήμερα την πρόθεσή του να συμμετέχει στις εκλογές με «μειονοτικό» κόμμα.

«Γίνεται συζήτηση, για να κάνουμε ένα κόμμα μειονοτικό, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως παλαιοημερολογίτες και παλαιοχριστιανοί», είπε αρχικά ο Μανώλης, μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ενώ στο ερώτημα για το αν θα είναι πρόεδρος ή γραμματέας του κόμματος απάντησε: «Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι πρόεδρος από το βουνό. Εγώ το βουνό μου δεν το εγκαταλείπω».

Ο «παλαιοχριστιανός», αναλύοντας το σκεπτικό του για την ίδρυση του κόμματος, συμπλήρωσε: «Πρέπει να κοιτάξουμε αν μπορούμε να υπαχθούμε στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Στην Ελλάδα οι παλαιοημερολογίτες έχουν δεχθεί διωγμούς και πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να προστατευθούμε από αυτό».

«Δεν γίνεται να μην επιτρέπεται στην Ελλάδα να ασκούμε την πίστη μας, όπως θέλουμε», είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει με τα χρήματα, στην περίπτωση που το κόμμα το οποίο θα ιδρύσει μπει στη βουλή, είπε: «Ο Χριστός, όταν ήρθε στον δρόμο, έπιασε τα πάντα. Ένα πράγμα δεν έπιασε: το χρήμα. Γι’ αυτό είχε τον Ιούδα. Το ζήτημα δεν είναι αν θα πληρωνόμαστε, αλλά αν θα μπορέσουμε με πολιτικό και κοινωνικό αγώνα να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις