ΣΚΑΛΑ. Το Κ.Υ Βλαχιώτη σε κατάρρευση μετά τις νέες παραιτήσεις γιατρών; Αναρωτιούνται τα μέλη της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ». Η παράταξη πριν από δύο μήνες, το Φεβρουάριο του 2024 είχε προκαλέσει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και πρότεινε διεκδικητικό ψήφισμα και συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό με θέμα την υποστελέχωση του Κ.Υ Βλαχιώτη.

Ήταν η συνεδρίαση κατά την οποία ο δήμαρχος κ. Βέρδος είχε αναφέρει ότι ενώ ο υπουργός Υγείας δεν συνηγορεί στην προτεραιότητα του ΚΥ, γιατί πρέπει να λειτουργήσει το Νοσοκομείο της Σπάρτης με τους γιατρούς των Κ.Υ., το Μαξίμου διαβεβαίωνε τον δήμαρχο ότι όχι μόνον δεν θα υπολειτουργεί το Κ.Υ. Βλαχιώτη αλλά θα αναβαθμιστεί. Σήμερα η κατάσταση είναι δραματική αλλά η δημοτική αρχή, ενώ είχε υποσχεθεί κινητοποιήσεις και δυναμική διεκδίκηση, φαίνεται να κωφεύει.

Διαβεβαίωνε για λύσεις

Όπως αναφέρει η Παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ» «για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Ευρώτα μας διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, γιατί από μόνος είχε επικοινωνία και έστειλε υπόμνημα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό (!) αλλά και με τον Υπουργό κ. Αδ. Γεωργιάδη και έχει βρεθεί λύση.

Δυστυχώς οι εξελίξεις με δύο νέες παραιτήσεις γιατρών τον διαψεύδουν και τον καθιστούν υπόλογο στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία του Δήμου Ευρώτα.

Στον όγδοο χρόνο λειτουργίας του ως Δημάρχου ακόμα δεν έχει κατανοήσει ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ακομμάτιστη και διεκδικητική προς τους όποιους κυβερνώντες.

Ακόμα δεν έχει κατανοήσει ότι από μόνος του και χωρίς την συναίνεση, τη συνεργασία και τη σύμπραξη του δημοτικού συμβουλίου δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύεται από την σύγκριση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τους άλλους Δήμους της Λακωνίας.

Η δημόσια υγεία δεν έχει κομματικό πρόσημο

Η δημόσια Υγεία και η ποιότητα των υπηρεσιών της δεν έχει κομματικό πρόσημο και προπάντων δεν χωρούν ανταγωνισμοί, διαγωνισμοί και μικροψυχία.

Για τον Δήμο Ευρώτα η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα λειτουργώντας επικουρικά και διεκδικητικά.

Το Κ.Υ Βλαχιώτη αποτελεί για τους κατοίκους του Δήμου Ευρώτα μαζί με τα αγροτικά

Ιατρεία ζωτικής σημασίας για την δημόσια πρωτοβάθμια υγεία.

Προβλήματα υπήρξαν συνέχεια και διαχρονικά με το συγκεκριμένο Κ.Υ, λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Οι συνεχιζόμενες όμως παραιτήσεις του Ιατρικού προσωπικού είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο και οδηγεί το Κ.Υ Βλαχιώτη σε κατάρρευση και σε πιθανόν κλείσιμο αν δεν ληφθούν άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Το πρόβλημα είναι γνωστό και οφείλεται στις εντολές μετακίνησης των Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου που ανήκουν στο ΚΥ Βλαχιώτη προς το Νοσοκομείο Σπάρτης. Στο Κ.Υ Βλαχιώτη υπηρετούσαν 10 Ιατροί ΥΥ και τρείς Ειδικοί Γιατροί. Μετά τις μετακινήσεις στο νοσοκομείο παραιτήθηκαν οι περισσότεροι από αυτούς μεταξύ των οποίων και η Διευθύντρια παθολόγος.

Αυτή τη στιγμή σε ενεργή εφημερία εφημερεύει ένας μόνο γιατρός στο Κ.Υ Βλαχιώτη με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα σε περίπτωση διακομιδής ασθενών.

Μπροστά στην έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας ζητούμε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα του Κ.Υ Βλαχιώτη».

Άμεσα στελέχωση του Κ.Υ. Βλαχιώτη

Η Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΤΑ» που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για καυτά θέματα της περιοχής κατανοεί και συντάσσεται με τα αιτήματα των υπαρχόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και ξεκαθαρίζει:

  • Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας
  • Τον Διοικητή της 6Η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων, Ηπειρου & Δυτ. Ελλάδας
  • Την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης
  • Τους Βουλευτές του Νομού Λακωνίας
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη στελέχωση προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται για Κ.Υ Βλαχιώτη.

Καταλήγει δε ως εξής: «Η υγεία είναι το μέγιστο αγαθό και η πολιτεία απαιτείται να μεριμνά ώστε να προσφέρεται ειδικά για τους κατοίκους της Περιφέρειας όπως είναι η Λακωνία και ο Δήμος Ευρώτα. Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα θα προτείνουμε επικουρικά μέτρα υλοποιήσιμα από το Δήμο Ευρώτα για την δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος στους γιατρούς που θα στελεχώσουν Κ.Υ Βλαχιώτη».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις