ΑΧΑΪΑ. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την δασική πυρκαγιά στον Μαστραντώνη Αχαΐας καθώς μέσα σε 12 ώρες κάηκαν 30.000 στρέμματα δάσους.

Οι αριθμοί που προκαλούν θλίψη προέρχονται από την προκαταρκτική ανάλυση δορυφορικών δεδομένων που πραγματοποίησε η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα από την ανάλυση προκύπτει ότι η εκτιμώμενη συνολική έκταση που επηρεάστηκε από τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06) ανέρχεται σε περισσότερα από 35.000 στρέμματα.

Όπως θα δείτε και στον χάρτη περισσότερα από 30.000 στρέμματα επηρεάστηκαν μέσα σε 12 ώρες, από την ώρα εκδήλωση της πυρκαγιάς έως και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παραπάνω χρονικό διάστημα (21.06.2024, – 15:00 με 23:59), ο εκτιμώμενος μέσος ρυθμός εξάπλωσης της πυρκαγιάς εκτιμάται μεγαλύτερος των 2.500 στρεμμάτων ανά ώρα.

Για το ίδιο χρονικό η εκτιμώμενη μέση ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς εκτιμάται σε ένα χιλιόμετρο ανά ώρα ή 16 μέτρα ανά λεπτό.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση με τις φλόγες να επιβραδύνονται και τελικά να περιορίζονται όταν η κεφαλή της φωτιάς έφτασε σε περιοχή όπου κυριαρχούν αγροτικές καλλιέργειες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις