ΣΠΑΡΤΗ. Με επιτυχία στέφθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σπάρτη (21-26 Μαρτίου) ομάδας μαθητών και εκπαιδευτικών του Λυκείου Πολεμιδιών Λεμεσού Κύπρου στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης.

Η τελετή αδελφοποίησης των δύο σχολείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 22/3, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης Ακολούθησε επίσκεψη – ξενάγηση σε αξιοθέατα του Νομού Λακωνίας ( Αρχαία Σπάρτη, Μυστρά, Μονεμβάσια, Σπήλαια Δυρού, Γύθειο ). Τέλος, οι Κύπριοι μαθητές συμμετείχαν στη γιορτή του 1ου Γενικού Λυκείου Σπάρτης για την επανάσταση του 1821 καθώς και στη μαθητική παρέλαση και τους χορούς.

Στην Κυπριακή αποστολή συμμετείχαν οι εξής μαθητές:

Χάρις Θεοδοσίου, Μαρίνα Παφιτανή, Έλενα Σταύρου, Θανάσης Χατζηαθανασίου, Χριστόδουλος Μιλτιάδους, Ιάκωβος Αλ Τζιαμάλ, Κατερίνα Στυλιανού, Πηνελόπη Παναγιώτου, Στέλλα Μιχαήλ και Νικολίνα Χατζήπαπα. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της ομάδας ήταν οι : Μαρία Συμεού - Παπανικολάου (Φυσικός), Παναγιώτα Νεοφύτου – Ανδρούτσου (Θεολόγος) και Μαίρη Γιουτανή – Παναγίδου (Αγγλικών). Το σύλλογο γονέων-κηδεμόνων εκπροσώπησαν οι : Μαρίνα Θεοδοσίου και Μάρθα Ιωάννου.

Σε ανακοίνωσή τους ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου Σπάρτης, Ιωάννης Μηνακάκης και οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος αναφέρουν: «Τα μέλη της Κυπριακής αποστολής έγιναν δεκτά με αγάπη και ενθουσιασμό από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης καθώς και από την τοπική κοινωνία και έφυγαν αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους μας.

Κοινή επιδίωξη των αδελφοποιημένων σχολείων είναι να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με διάρκεια και συνέχεια στο χρόνο. Και από τις δυο πλευρές δόθηκε υπόσχεση συνέχισης του προγράμματος εκφράζοντας τη διάθεση για μελλοντική συνεργασία των δυο σχολείων. Στο πλαίσιο αυτό το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο το φθινόπωρο του 2013.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι, με οποιονδήποτε τρόπο, μας βοήθησαν στην προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα».