ΣΠΑΡΤΗ. Μια ιδιαίτερης αξίας εκπαιδευτική εμπειρία, η δράση «Ευ πειραματίζεσθαι», υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης, έλαβαν μέρος στην αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού των Φυσικών Επιστημών, εκτελώντας παράλληλα χρήσιμες και διδακτικές εργαστηριακές ασκήσεις φυσικής, χημείας και βιολογίας. Πρόκειται για έναν ενδοσχολικό διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας και τους καθηγητές Φυσικών Επιστημών του σχολείου. Οι πενταμελείς ομάδες των μαθητών, συνεργάστηκαν εκτελώντας πειράματα σε ειδικά διαμορφωμένους πειραματικούς σταθμούς, στο προαύλιο του σχολείου. Απαντώντας στις ερωτήσεις των αντίστοιχων φύλλων εργασίας, κέρδιζαν τους απαραίτητους βαθμούς επιτυχίας για την ανακάλυψη του θησαυρού. Οι άριστες επιδόσεις των μαθητών στα φύλλα αξιολόγησης, επιβεβαιώνουν την αξία της διερεύνησης, της ομαδοσυνεργατικότητας και του παιγνιώδη τρόπου μάθησης, ως εργαλείων για την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας, ενώ αποτελούν αδιάσειστο πειστήριο για την ποιότητα της παρεχόμενης σχολικής εκπαίδευσης.

Εκτός από την άψογη συμπεριφορά των παιδιών, τη φιλομάθεια και τη διάθεση συνεργασίας, στην επιτυχή έκβαση της διαδικασίας συνέβαλαν, ο διευθυντής κ. Γεώργιος Κατσίγιαννης, προσφέροντας αρωγή σε διαδικαστικά και υλικοτεχνικά θέματα, ο υπεύθυνος Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Σχολείου κ. Αριστομένης Καναβάρος, η υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Ν. Λακωνίας κα Ελένη Γ. Παλούμπα και, οι ακάματοι εκπαιδευτικοί Φυσικών Επιστημών κα Γεωργία Ανδριοπούλου, κ. Ιωάννης Κυριακίδης και κ. Πέτρος Στρίφας.