ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Αδαμαντία Τζανετέα, περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου και πρώην αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας έκανε παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να συμεπριληφθούν και οι εξαγωγείς ελαιόλαδου στις δράσεις ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα για το θέμα αναφέρει: «Τον τελευταίο καιρό υπάρχει σωρεία διαμαρτυριών από επιχειρηματίες – εξαγωγείς ελαιολάδου που δεν συμπεριλαμβάνονται στις «Προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τη δράση 3 κ 4 ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid – 19» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι επιχειρηματίες εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν να συμπεριληφθεί και το ελαιόλαδο με ΚΑΔ 4633. Οι επιχειρήσεις που εξάγουν έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα γιατί η εστίαση που αποτελεί την κύρια πηγή απορρόφησης δεν λειτουργεί.

Σήμερα στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ζήτησα να συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης ο ΚΑΔ 4633, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους εργαζόμενους. Είναι γεγονός ότι εκτός από τους εξαγωγείς ελαιολάδου, πλήττονται πολλοί ακόμα επιχειρηματίες. Ιδιαίτερη όμως έμφαση πρέπει να δοθεί και στους παραγωγούς που βλέπουν συνεχώς το εισόδημα τους να μειώνεται».