ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Mε μια άκρως συμβολική κίνηση που είναι καταλύτης στη σχέση Κυβέρνησης – Εστίασης επαγγελματίες απ΄όλη την Ελλάδα, υπο τον συντονισμό των Οργανώσεών τους σε κάθε βαθμό, συγκεντρώνουν και στέλνουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους στον Πρωθυπουργό. Στάση διαμαρτυρίας για την ανάλγητη όπως την χαρακτηρίζουν στάση της Κυβέρνησης έναντι του, δοκιμαζόμενου, από την πανδημία, κλάδου.

ΠΑΤΡΑ. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε στην κινητοποίηση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α.), τα μέλη του οποίου, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, παρέδωσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται: «Η Δημοτική Αρχή Πατρέων, για μια ακόμα φορά, βρέθηκε σήμερα το πρωί, στο πλευρό των επαγγελματιών της πόλης, που η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή πολιτική της, τους εξαναγκάζει στην εξόντωση και τα λουκέτα».

Ο Δήμαρχος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης: «Οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης έχουν δίκιο. Βρίσκονται σε δύσκολη θέση και αυτά που ζητούν είναι δίκαια και γι αυτό είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε. Αγωνίζονται για την ζωή τους και ως Δήμος, βοηθάμε τον κλάδο τους σε ό,τι περνάει από το χέρι μας, όπως είναι η μείωση των τελών. Το κυριότερο όμως είναι ότι στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, είμαστε κοντά τους στις διεκδικήσεις τους, γιατί ο Δήμος δεν είναι τα κτίρια, αλλά οι άνθρωποί του κι όταν ο άνθρωπος δεν έχει ζωή, δεν έχει ζωή ούτε ο Δήμος».

ΣΠΑΡΤΗ. Εκδ΄ήλωση για την συγκέντρωση των κλειδών απο τα καταστήματα Εστίασης έγινε και στον Δήμο Σπάρτης. Στην Κεντρική πλατεία της πόλης συγκεντ΄ρωθηκαν με κάθε μέτρο ασφάλειας οι επαγγελαμτίες στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ότι χωρίς μέτρα στήριξης και απαλλαγής η Εστίαση δεν θα είναι όπως παλιά αλλά σαφώς αποδεκατισμένη.

ΝΑΥΠΛΙΟ. Τα κλειδιά των καταστημάτων εστίασης συγκέντρωσαν οι επιχειρηματίες του κλάδου στο Ναύπλιο συμμετέχοντας στην πανελλαδική δράση των συνάδελφων τους . Οι επιχειρηματίες του Ναυπλίου συμμετείχαν στην κινητοποίηση «ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» μετά από σχετικό κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) καθώς δεν διαθέτουν πια «άλλες αντοχές» όπως αναφέρουν. Στο Ναύπλιο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στην Πλατεία Συντάγματος από τον Σύλλογο Εστίασης Ναυπλίου "Το Ανάπλι". Μετά τη συλλογή των κλειδιών και την αποστολή τους στην ομοσπονδία, αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Photos / video: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ