ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε πολλούς δήμους της Πελοποννήσου με αποφάσεις των Δημάρχων έκλεισαν τα Σχολεία λόγω καιρού. Από τις ανακοινώσεις των δήμων προκύπτει ότι είναι κλειστά:

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στο σύνολο της Π.Ε Ηλείας (χιονόπτωση, παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, από χαμηλά υψόμετρα) και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στην λειτουργία των σχολείων λόγω covid-19, για λόγους ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών τους, αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στους Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Ηλείας.

Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο, θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας, και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη.

“Τα υγειονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν μας επιτρέπουν να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών τους” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας μιλούν για χιονόπτωση και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή μας για αύριο Δευτέρα, 15/2/2021, ως εκ τούτου είναι αδύνατον να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με τους υγειονομικούς κανόνες που προβλέπονται για την πανδημία (ανοικτά παράθυρα κλπ).

Ανακοινώνουμε λοιπόν, ότι για αύριο Δευτέρα, 15/2/2021, αναστέλλεται,η δια ζώσης, λειτουργία σε όλες τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τρίπολης.

Το αυτό ισχύει και για τους βρεφονηπιακούς, βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά με τηλεκπαίδευση.

Για την Τρίτη 16/2/2021, θα επανέλθουμε αύριο, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, με νέα ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ανακοινώνεται ότι, λόγω του ισχυρού ψύχους που αναμένεται να επικρατήσει αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, και των ειδικών μέτρων με τα οποία διεξάγεται η διδασκαλία στις σχολικές μονάδες (ανοικτά παράθυρα) για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοιού, τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Α. Την προσωρινή διακοπή των μαθημάτων στις Σχολικές Μονάδες
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που λειτουργούν εντός
των διοικητικών ορίων του Δήμου Γορτυνίας, λόγω χιονόπτωσης - παγετού
και επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στους
σχολικούς χώρους.
Β. Η διακοπή των μαθημάτων ισχύει για την 15η Υεβρουαρίου 2021.
Η εφαρμογή της παρούσας δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του
Δημοτικού προϋπολογισμού.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, αναστέλλεται η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών καθώς και των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών. Με τα καιρικά φαινόμενα που προβλέπονται από την Ε.Μ.Υ. τα σχολεία δε μπορούν να λειτουργήσουν βάσει των οδηγιών των αρμόδιων φορέων για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με την ενημέρωση που θα λάβετε από τις σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Εφιστούμε την προσοχή στις μετακινήσεις των πολιτών και αυτές συνίσταται να πραγματοποιούνται μόνο σε απόλυτη ανάγκη.

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

1) Την προσωρινή διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου Σπάρτης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί) την Δευτέρα 15/02/2021 λόγω των δυσμενών καιρικών φαινόμενων καθώς και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στους σχολικούς χώρους.
2) Την επανεκτίμηση της κατάστασης για τις επόμενες ημέρες και έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.
3) Με υπευθυνότητα των διευθυντών να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και οι σύλλογοι γονέων των σχολείων.
4) Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση κατόπιν συνεννόησης με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ

Με Απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, ανακοινώνουμε την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των Σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Δημοτικών παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Άργους Μυκηνών για τη Δευτέρα 15/02/2021 και την Τρίτη 16/02/2021, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, συνεκτιμώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την επιβεβλημένη διενέργεια των μαθημάτων με ανοιχτά παράθυρα (λόγω της πανδημίας).
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά με την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ναυπλιέων την Δευτέρα και Τρίτη 15-16 Φεβρουαρίου
Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για μηδενικές θερμοκρασίες και χιονόπτωση κατά διαστήματα τη Δευτέρα και την Τρίτη μας επιβάλλουν να κλείσουμε τις σχολικές μας μονάδες για την Δευτέρα 15/2 και την Τρίτη 16/2.
Με αυτές τις καιρικές συνθήκες τα σχολεία μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τον τρόπο που οι υγειονομικοί κανόνες για την πανδημία επιβάλλουν. Αερισμός αιθουσών, αποστάσεις κατά τον προαυλισμό κλπ. είναι αδύνατο να γίνουν.
Σε αυτά προστίθενται τα κρούσματα και τα ήδη κλεισμένα τμήματα και σχολικές μονάδες.
Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και για τις δύο ημέρες οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ναυπλιέων.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Βέλου Βόχας μέχρι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου- Η διεξαγωγή των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Βέλου Βόχας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων η εκπαιδευτική διαδικασία δεν διακόπτεται αλλά πραγματοποιείται μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων και ο παιδικός σταθμός στο δήμο Νεμέας, αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου λόγω της κακοκαιρίας.

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών που πλήττουν την περιοχή του Δήμου Σικυωνίων, για αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ 2021 δεν θα λειτουργήσουν οι ΒΡΕΦΙΚΟΙ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ κ ΛΥΚΕΙΑ του Δήμου Σικυωνίων.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι οποίες επικρατούν και στην περιοχή μας. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης , όπως προβλέπεται σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 λόγω των καιρικών προγνώσεων έντονων φαινομένων παγετού που θα επηρεάσουν τον Δήμο μας και ενόψει των νέων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων (διδασκαλία με ανοικτά παράθυρα κ.λπ.).