Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται ακόμα η κυκλοφορία σε δρόμους της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα σε Αχαϊα και Κορινθία.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε σημεία του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου της Αχαΐας και της Κορινθίας, εντοπίζονται τα κυριότερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων λόγω του παγετού. Μηχανήματα των περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς και των δήμων, επιχειρούν συνεχώς, ώστε να παραμένουν προσβάσιμοι οι δρόμοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:

Αχαϊα

Στην επαρχιακή οδό Αίγιου - Καλαβρύτων, μέσω Φτέρης, από το 14ο χιλιόμετρο έως το Πυργάκι Αιγιαλείας

Στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων από το 12ο χιλιόμετρο έως τον Καλυβίτη Αιγιαλείας

Στην επαρχιακή οδό Ακράτας - Ζαρούχλας από το ύψος της τοπικής κοινότητας Βαλίμης και άνω

Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας - Βέλλας, από το 9ο χιλιόμετρο και άνω

Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας - Περιθωρίου, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω

Στην δημοτική οδό Περιστέρας - χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων

Κορινθία

Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο έως Γκούρα

Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Λυκούρια, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο

Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Δερβενίου, από το 1ο έως το 19ο χιλιόμετρο

Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Λεβιδίου, από το 1ο έως το 20ο χιλιόμετρο

Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων - Ζήρειας, από το 17,9ο έως το 35ο χιλιόμετρο

Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω, καθώς και στους γειτονικούς δρόμους που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα

Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου - Γκούρας, από το 5ο χιλιόμετρο και άνω, καθώς και στους παρακείμενους δρόμους που συνδέουν τα τοπικά διαμερίσματα

Στην επαρχιακή οδό Λυγιάς - Πύργου, από το 8ο χιλιόμετρο και άνω, καθώς και στους γειτονικές οδούς που οδηγούν σε τοπικά διαμερίσματα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο - Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν τον ολικό αποκλεισμό κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις, στο τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 124,6 (Ανισόπεδος Κόμβος Στέρνας) έως και 158,2 (Ανισόπεδος Κόμβος Τρίπολη Βόρεια).

Πιο συγκεκριμένα, από την 23:00 ώρα της 17.2.2021 έως και την 05:00 ώρα της 18.2.2021, στο ανωτέρω τμήμα θα πραγματοποιηθεί και στις δύο κατευθύνσεις ολικός αποκλεισμός κυκλοφορίας και με ρυθμίσεις κυκλοφορίας στους ανισόπεδους κόμβους Στέρνας, Νεοχωρίου, Αρτεμισίου και Τρίπολης Βόρεια, η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Τρίπολης- Άργους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.