ΣΚΑΛΑ. Σε σύναψη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, για την υλοποίηση έργου που αφορά στις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην επικράτειά του, προχώρησε ο Δήμος Ευρώτα.

Ειδικότερα, θα συσταθεί ομάδα ειδικών η οποία μέσω συστηματικών επισκέψεων στους χώρους κατοικίας των μεταναστών θα φροντίζει για τη σωστή ενημέρωσή τους για τους τρόπους μετάδοσης και τις ενδεδειγμένες μεθόδους προστασίας από τον κορονοϊό. Επιπλέον, θα προβαίνει στην έγκαιρη ανίχνευση τυχόν θετικών κρουσμάτων Covid-19 με τη διενέργεια Rapid Test ενώ θα διενεργείται άμεσα και η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Κατ’ αυτόν τρόπο, επιτυγχάνεται η συστηματική παρακολούθηση και ο έγκαιρος έλεγχος διασποράς της Covid-19 στις ευαίσθητες πληθυσμιακές μονάδες των μεταναστών και κατ’ επέκταση στον ευρύτερο πληθυσμό της περιοχής.

Γεγονός είναι, πως ο Δήμος Ευρώτα δεν έχει πάψει στιγμή να επαγρυπνά για τη θωράκιση της καλής υγείας των κατοίκων απέναντι στην πανδημία του νέου κορονοϊού. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους επιστήμονες στο αντικείμενό του, και μέλος ο ίδιος της περιβόητης Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Όποιος έχει τέτοιο θησαυρό μέσα στα χέρια του, φροντίζει να τον … «εκμεταλλευτεί»!

Δ.Π.