ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Συνεχίζεται η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής Ελεφονήσου, προκειμένου να τονισθούν περαιτέρω τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και να προστεθούν νέες δραστηριότητες, σε αυτές που ήδη μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης, του μοναδικού αυτού νησιού της Λακωνίας.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Τρίποντο στην οικονομία» του Χ. Ντιγριντάκη στον Alpha 98,9, η Δήμαρχος Ελαφονήσου, κα Ευσταθία Λιάρου, το οδικό δίκτυο, από την Σπάρτη προς Νότο, έχει βελτιωθεί αισθητά.

Λόγω δε της παρατεταμένης τουριστικής περιόδου, από το Πάσχα ως τον Νοέμβριο, «…πέραν της θάλασσας και των υψηλών θερμοκρασιών που ως Ελλάδα και ως Πελοπόννησος έχουμε, προφανώς υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που προσελκύουν στοχευμένα target groups», υπογραμμίζει η κα Λιάρου.

«Υπάρχουν μονοπάτια, υπάρχουν δύο κεδρόδασα, γίνεται παρατήρηση πουλιών εδώ στο νησί και, το σημαντικότερο όλων, έχουμε το Παυλοπέτρι που είναι ένα φυσικό, υποθαλάσσιο μουσείο και προσελκύει και ερασιτέχνες δύτες και αυτοδύτες», συμπληρώνει η Δήμαρχος.

Ιδιαίτερη φροντίδα αποδίδεται στο Παυλοπέτρι.

Η κα Λιάρου περιγράφει πως, «…τρέχουν δύο προγράμματα, ένα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ένα με το υπουργείο Πολιτισμού, έτσι ώστε πέραν της φυσικής του ομορφιάς του, να μπορούμε να προσφέρουμε κι εμείς κάτι παραπάνω στους επισκέπτες του. Και αναφέρομαι στην αυτονομία που μπορεί να έχει ένας αυτοδύτης, να πάρει τις πληροφορίες, οι καταδύσεις του να είναι στοχευμένες και να καταλαβαίνει τι βλέπει χωρίς την παρουσία δύτη-ξεναγού».

Δ.Π.