ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Τιμές στα 2,85-2,90 ευρώ δίνει από τη Δυτική Μεσσηνία ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Νηλέας, Γιώργος Κόκκινος, διευκρινίζοντας ότι αυτές δίνονται πάντοτε ως συνάρτηση της ποιότητας και υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν επιμολυντές. «Εν τω μεταξύ, οι ντόπιοι τυποποιητές πληρώνουν καλύτερα από τους εξαγωγείς», συμπλήρωσε σε ό,τι αφορά την περιοχή, κάτι όμως που δεν αφορά το σύνολο, αλλά κάποιους, που απευθύνονται ενδεχομένως σε πιο απαιτητικές αγορές για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού, ζητώντας ανάλογο προϊόν.

Όπως γράφει και το Gargalianoionline.gr «αυτή τη στιγμή, όποιος θέλει να πουλήσει λάδι, βρίσκει και πουλάει και σε μία ικανοποιητική τιμή γύρω στα 3 ευρώ, η οποία σε σχέση με τα περσινά είναι σίγουρα πολύ καλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ευρύτερα για τη Μεσσηνία τιμές σταθερές στα επίπεδα των 2,65-2,70 ευρώ και χωρίς την ύπαρξη ιδιαίτερων πράξεων ανέφερε ο αναπληρωτής γεν. διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας, Γιάννης Πάζιος, μεταφέροντας μία εικόνα συγκράτησης από πλευράς παραγωγών χωρίς να υπάρχει και ιδιαίτερη ζήτηση, αφού ανάλογα με τις εξελίξεις όλοι αναμένουν να δουν πότε θα ανοίξει η αγορά.