ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η αποδόμηση του Παναγιώτη Νίκα από τον Πέτρο Τατούλη αφού σε κάθε ενέργεια του νυν περιφερειάρχη αναπτύσσεται τεκμηριωμένος αντίλογος του τέως. Αυτή τη φορά το θέμα αφορά τα έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης σε όλη σχεδόν την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Τατούλης «συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η πολιτική προπαγάνδας και λαϊκισμού, από τον «γραφικό» πλέον στο είδος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα».

Με βαρύγδουπους τίτλους ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας: «Έργα 14.500.000 ευρώ με απόφαση του Περιφερειάρχη»!

Ο τέως Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καταγγέλλει ότι ο κ. Νίκας «έστησε ένα «πανηγύρι» μπροστά στις κάμερες, αγνοώντας εντελώς για μία ακόμα φορά τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά της πανδημίας, για να υπογράψει εντάξεις έργων, οι μελέτες των οποίων ανήκουν στους Δήμους και για τα οποία ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή, ούτε στο σχεδιασμό τους, ούτε στην ωρίμανση των μελετών τους, δηλαδή για μία ακόμη φορά είπε ΨΕΜΑΤΑ».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο Πέτρος Τατούλης θυμίζει:

  • Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή εκτός από τα έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ), ύψους 20 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν το Δήμο Καλαμάτας και το δίπολο Άργος-Ναύπλιο, είχε μεριμνήσει για την εξασφάλιση των πόρων και την εξειδίκευση των έργων και σε άλλες αστικές περιοχές που δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΒΑΑ».
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο της «Ανάπλασης του Κέντρου της Σπάρτης», όπου ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης και ο Ευάγγελος Βαλιώτης ως Δήμαρχος συνεργάστηκαν προκειμένου να παραδοθεί στους πολίτες της Πρωτεύουσας της Λακωνίας, της ιστορικής Σπάρτης, ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ύψους 2.600.000 ευρώ περίπου, που αποτελεί συνέχεια του μεγάλου αναπτυξιακού και περιβαντολλογικού έργου «Πάρκου Γουδέ», ένα έργο που αποτελεί σήμερα κόσμημα για την Σπάρτη.
  • Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα έργα της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Κιάτου, του Ξυλοκάστρου και του Λουτρακίου, Δήμων που δεν είχαν ενταχθεί σε προγράμματα «ΟΧΕ» ή «ΒΑΑ».


Στην θορυβώδη αποδόμηση του Παναγιώτη Νίκα ο Πέτρος Τατούλης αναφέρει ότι «τα έργα αυτά, όπου η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές είχε εξειδικεύσει έτσι ώστε να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη των Αστικών Αναπλάσεων σε όλη την Πελοπόννησο, ο κ. Νίκας στη «μουσειακή» αίθουσα που δημιούργησε για προσωπική του χρήση στο κεντρικό κτήριο της έδρας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προσπάθησε να τα συνδέσει με την νυν Περιφερειακή Αρχή χωρίς ίχνος ευθιξίας και σεβασμού απέναντι σε Δημάρχους και στελέχη της Αυτοδιοίκησης, συνεχίζοντας τη γνωστή σε όλους μας πολιτική του λαϊκισμού και του ψέματος.

Καλούμε τον κ. Νίκα να σταματήσει τις φωτογραφήσεις και τις άνευ ουσίας συνεντεύξεις-ανακοινώσεις και να επιταχύνει την προσπάθεια για την ολοκλήρωση των ώριμων έργων που του παραδώσαμε.

Τα έργα αυτά ανήκουν στους Πελοποννήσιους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η προπαγάνδα του, η οποία βασίζεται στα μεγάλα του ΨΕΜΑΤΑ»