ΣΠΑΡΤΗ. Το Αεροδρόμιο Σπάρτης (Πυρί) βρίσκεται στην ατζέντα τόσο του Δήμου Σπάρτης όσο και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ο Δήμος Σπάρτης μετά την αυτοψία που έγινε στις εγκαταστάσεις ζήτησε από την ΥΠΑ οδηγίες και άδεια προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης και οργάνωσης στη βάση σχετικής μελέτης.

Επιδίωξη – αίτημα της Σπάρτης είναι να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο μικρά αεροσκάφη, μικρά αεροταξί, crop dusters για ψεκασμούς, ATR 42 - de Havilland Dash, μικρά αεροσκάφη εμπορικών μεταφορών και ελικόπτερα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα ο διευθυντής Αερολιμένων – Τμήμα Απαιτήσεων και Διευκολύνσεων Αεροδρομίων κ. Αθανάσιος Λαλιώτης σε απάντησή του περιγράφει το πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο δήμος Σπάρτης.

Όπως αναφέρει σε απάντησή του «σύμφωνα με το Π.Δ. 158/2002 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι άδειες ίδρυσης αεροδρομίων χωρίζονται σε κατηγορίας Α και Β.

Η άδεια κατηγορίας Α χορηγείται για την εξυπηρέτηση πτήσεων δημόσιας μεταφοράς επιβατών, φορτίου και ταχυδρομείου , εξυπηρέτησης εκπαιδευτικών πτήσεων, πτήσεων γενικής αεροπορίας και πτήσεων Κοινής Ωφελείας.

Η άδεια κατηγορίας Β χορηγείται για την εξυπηρέτηση πτήσεων του ιδιοκτήτη του και όσων έχουν εξασφαλίσει την έγκρισή του».

Έτσι ο Δήμος Σπάρτης στην αίτηση που θα καταθέσει θα πρέπει να αναφέρει την κατηγορία για την οποία αιτείται την άδεια, συνυποβάλλοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά σύμφωνα με το άρθρο 8 του ανωτέρω Π.Δ. 158/2002.

Σημειώνεται επίσης, ότι η διαδικασία έκδοσης της άδειας διαφέρει.

Συνοπτικά, άδεια κατηγορίας Α αφορά στις περιπτώσεις εμπορικών αερολιμένων με τακτικά δρομολόγια που απαιτούν παροχή υπηρεσιών όπως Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας, υπηρεσίες Security, διαβατηριακό και τελωνιακό έλεγχο κλπ., ενώ άδεια κατηγορίας Β αφορά στις περιπτώσεις μικρών αεροδρομίων ιδιωτικών ή δημοτικών για αεραθλητικούς σκοπούς, εξυπηρέτηση αερολεσχών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και αεροεφαρμογών (π.χ. αεροψεκασμοί, αεροφωτογραφίσεις κλπ.), στα οποία δεν είναι επιτρεπτή η εξυπηρέτηση εμπορικών πτήσεων επιβατών και φορτίου.

Σε ότι αφορά το μέγεθος και το είδος των αεροσκαφών που δύνανται να επιχειρήσουν στο αεροδρόμιο Σπάρτης, αυτό εξαρτάται τόσο από την κατηγορία άδειας που θα εκδοθεί, όσο και από το τελικό διαθέσιμο μήκος του διαδρόμου.

Στην περίπτωση της έκδοσης άδειας κατηγορίας Α το αεροδρόμιο θα δύναται να εξυπηρετεί όλες τις περιπτώσεις που ζητά ο Δήμος Σπάρτης, ενώ στην περίπτωση της έκδοσης άδειας κατηγορίας Β το αεροδρόμιο θα δύναται να εξυπηρετεί ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη ιδιωτικά, αερολεσχών, εκπαιδευτικά και αεροεφαρμογών.

Τα ελικόπτερα, εκ του είδους τους, δύναται να προσγειώνονται σε όλα τα αεροδρόμια.

Ο κ. Λαλιώτης επισυνάπτει όλη τη σχετική νομοθεσία αδειοδότησης αεροδρομίων με την υποσημείωση ότι η απαίτηση για υποβολή εγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Κατηγορία Β έχει αντικατασταθεί από την απαίτηση για υποβολή δήλωση Πρότυπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων.

Από τον Δήμο δόθηκε αρχικά η απάντηση ότι θα μελετήσει τα αναφερόμενα από τον κ. Λαλιώτη και θα αποφανθεί.

Προφανώς η υπόθεση του αεροδρομίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο και θα πρέπει να πάρουν θέση και να έχουν λόγο και φορείς της πόλης και του Νομού όπως το Επιμελητήριο Λακωνίας, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γεωπόνων Λακωνίας, κ.α.

Δείτε την τελευταία έκκληση του αείμνηστου Γιάννη Κουρτσούνη για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης: