ΛΑΚΩΝΙΑ. Με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου στην Τρίπολη η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με θέμα τα αρδευτικά έργα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στο κρίσιμο πρόβλημα της υφαλμύρωσης στη Λακωνία, στην ανάγκη της εκπόνησης μελέτης διαχείρισης των υδατικών πόρων από την περιοχή των Μολάων έως τη Νεάπολη, στο Φράγμα της Κελεφίνας και το Αρδευτικό Δίκτυο Τρινάσου.

Όπως περιγράφει ο Λάκωνας βουλευτής, «…Στην παρέμβασή μου προς τον Υφυπουργό αναφέρθηκα στο καυτό πρόβλημα της υφαλμύρωσης, στην αναγκαιότητα της εκπόνησης μελέτης διαχείρισης των υδατικών πόρων από την περιοχή των Μολάων έως τη Νεάπολη, όπου θα προσδιορίζονται και θα ιεραρχούνται οι πιθανές λύσεις, στο Φράγμα της Κελεφίνας, αλλά και στην εξέλιξη του έργου για το κλειστό υπό πίεση δίκτυο Τρινάσου.

Τέλος, παρότρυνα τον Υφυπουργό να επισκεφθεί τη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου για να δει από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί εκεί λόγω υποστελέχωσης, παρά τις ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού της».

[Δείτε στο notospress.gr καθημερινά όλες τις ειδήσεις για τη Λακωνία στην ενότητα «Συμβαίνει στο νησί του Πέλοπα»]