ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Εμπνευσμένη από την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, είναι η δράση «Τα πιάτα της Επανάστασης», που δημιούργησαν το «Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντοπούλου» και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Περιεχόμενα

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το περιοδικό Γαστρονόμος, ερευνώντας τα γαστρονομικά δεδομένα της Επανάστασης του Εικοσιένα, έχουν συγκεντρώσει τα υλικά και τις γεύσεις εκείνης της εποχής.

Ο γνωστός Chief Λευτέρης Λαζάρου έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο menu 12 συνταγών, το οποίο συνοδεύεται από wine pairing, με τοπικές ποικιλίες κρασιών που επιμελήθηκε ο Master Sommelier Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Το πρόγραμμα

Το προαναφερθέν υλικό παρουσιάζεται σε 12 εκπαιδευτικά βίντεο, με συμβουλές για την επιτυχημένη παρασκευή των πιάτων.

Οι επαγγελματίες της εστίασης που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την ψηφιακή πλατφόρμα και να ενημερωθούν αναφορικά με τις λεπτομέρειες των συνταγών, έχοντας έτσι την ευκαιρία να τις υιοθετήσουν στο menu των επιχειρήσεών τους.

Οι επιχειρηματίες εστίασης θα καταχωρηθούν στην πλατφόρμα του προγράμματος www.morias21.com με στόχο οι επισκέπτες να πληροφορηθούν για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, να τις επισκεφθούν και να γευτούν τις ιδιαίτερες γεύσεις της Επανάστασης του 1821.

Αιτήσεις Συμμετοχής

Τα ενδιαφερόμενα εστιατόρια καλούνται να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: dpapadatos@cvf.gr.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο υλικό στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.lakoniacci.gr και στα τηλέφωνα 2723028353, 2109490253.

Επιστολή προς τα Εστιατόρια https://www.lakoniacci.gr/userdata/Articles/1/3/1396/email-se-estiatoria_perif-peloponnisou.pdf

Πρόσκληση για παρουσίαση του προγράμματος στις 17/5 https://www.lakoniacci.gr/userdata/Articles/1/3/1396/morias21_invitation_17may2021.pdf