ΛΑΚΩΝΙΑ. Οι προκλήσεις και οι προοπτικές ανάπτυξης για τον Τουρισμό στη Λακωνία συζητήθηκαν εκτενώς κατά την ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 31/5 και διοργανώθηκε από την Νομαρχιακή Επιτροπή και τη θεματική ομάδα Τουρισμού Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η επανεκκίνηση του Τουρισμού εν μέσω πανδημίας

Φορείς, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι του κλάδου του Τουρισμού στον Νομό βρήκαν την ευκαιρία να συζήτησαν με την Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Κατερίνα Νοτοπούλου, τον βουλευτή Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη, τον υπεύθυνο της Θεματικής ομάδας Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λακωνίας Δημήτρη Πετροπουλάκη καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λακωνίας.

Κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την επανεκκίνηση του Τουρισμού εν μέσω πανδημίας και την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης των ανθρώπων του, αλλά και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα.

Επισημάνσεις

Από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως οι υποδομές και τα αναπτυξιακά έργα (οδικό δίκτυο, Αεροδρόμιο), η αναβάθμιση της παράκτιας ζώνης (λιμάνι Γυθείου, μαρίνα) καθώς και η ενίσχυση των υγειονομικών δομών.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης

Ο Σταύρος Αραχωβίτης επεσήμανε ότι, «…το μοντέλο τουρισμού που ταιριάζει στη Λακωνία μετά την πανδημία, είναι η ήπια τουριστική ανάπτυξη που μπορεί να συνδυάζει τον αγροτουρισμό, η οποία και θα πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου

H Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενός νέου τουριστικού μοντέλου που να εξυπηρετεί καλύτερα την εθνική μας οικονομία και τους πολίτες.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού που συμβάλλουν στην ήπια τουριστική ανάπτυξη και μπορούν να αποφέρουν νέες πηγές εσόδων στις τοπικές κοινωνίες.

«Στόχος» είπε «δεν είναι απλώς η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά να στοχεύσουμε σε όλες εκείνες τις μορφές τουρισμού, που θα κάνουν πράξη το “365 μέρες τον χρόνο”».

Η κα Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στο κρίσιμο ζήτημα των υποδομών της περιοχής καθώς όπως τόνισε για την ανάπτυξη του Tουρισμού απαιτούνται επενδύσεις σε υποδομές.

«Για να οικοδομήσουμε τον τουρισμό του μέλλοντος, εξασφαλίζοντας αντοχή σε κρίσεις, δικαιότερη διάχυση του οικονομικού αποτυπώματος, και εν τέλει βιωσιμότητα, θέλουμε δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε μία νέα Κοινωνική Συμφωνία», ανέφερε.

Μια νέα Κοινωνική Συμφωνία για τον Τουρισμό

Εν κατακλείδι:

«Ο Τουρισμός χρειάζεται μια νέα Κοινωνική Συμφωνία, πολυφωνική και συνδυαστική, όπου θα έχουν θέση ο Εναλλακτικός τουρισμός, ο Πολιτιστικός/Θρησκευτικός τουρισμός, ο Ορεινός/Αθλητικός Τουρισμός, ο Αγροτουρισμός, η σύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό και ασφαλώς η ανάδειξη και η προβολή των τουριστικών προορισμών της Λακωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η ΝΕ Λακωνίας βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων του Τουρισμού».

Δες της εκδήλωση για τον Τουρισμό της Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ.


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις