ΣΠΑΡΤΗ. Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Θεόδωρου Βερούτη βρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής των κατοίκων του Νέου Κόσμου (για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης) ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή του, την Τρίτη 29/6.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους κ.κ. Ευάγγελο Μητράκο και Θεόδωρο Μέγγο, ενημερώθηκε για την πρόοδο των διαδικασιών ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, ένα έργο που εκκρεμεί ως διεκδίκηση από το 1986.

Σημειώνεται πως το Σχολείο έχει ιδρυθεί το 1994 (!) και το οικόπεδο έχει αγοραστεί το 2008 (!).

«Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε τη Δευτέρα 28/6, ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης - 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης προϋπολογισμού 499.362,31 €, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός χρειάστηκε να ενισχυθεί κατά 30.000 €», ήταν η ενημέρωση εκ μέρους του Θοδωρή Βερούτη.

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, θα ακολουθήσουν:

  • Η αντίστοιχη έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπάρτης
  • Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα
  • Η προκήρυξη της Περιφέρειας για την ανάθεση εκπόνησης της Μελέτης κατασκευής του 6ου Δημ. Σχολείου-7ου Ν/γείου Σπάρτης
  • Η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και η προκήρυξη της Περιφέρειας για την ανάθεση εκτέλεσης του έργου

Σαφής η πολιτική βούληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, εν κατακλείδι, εξέφρασε την σαφή πολιτική βούληση της Περιφέρειας «… για την υλοποίηση του έργου αυτού, χωρίς καθυστερήσεις και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και των συνθηκών λειτουργίας των Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Σπάρτης».

Αίσθημα βεβαιότητας και εμπιστοσύνης για την πραγματοποίηση του έργου

Η Επιτροπή των κατοίκων ευχαρίστησε τον κ. Βερούτη, για την άμεση και πλήρη ενημέρωση που παρείχε, παρέθεσε για μια ακόμα φορά τα στοιχεία και τους λόγους για την αναγκαιότητα υλοποίησης του 6ου Δημοτικού Σχολείου κι εξέφρασε, «για πρώτη φορά, μετά από χρόνια και χρόνια διαψευσμένων ελπίδων, αίσθημα βεβαιότητας κι εμπιστοσύνης πως αυτή τη φορά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης μπαίνει, πράγματι, σε τροχιά υλοποίησης».

Δ.Π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις