ΣΠΑΡΤΗ. Η λειτουργία ή καλύτερα η μη λειτουργία των Νομικών Προσώπων του Δήμου Σπάρτης είναι θέμα που απασχολεί την παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης». Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/6/21 ο δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης κ. Παναγιώτης Πριστούρης σε παρέμβασή του αναφέρθηκε τόσο στο θέμα λειτουργίας του Αθλητικού Οργανισμού όσο και όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Τόνισε ότι η έλλειψη ενημέρωσης σε συνδυασμό με την ανυπαρξία διαβούλευσης στα θεσμικά όργανα αλλά και οι άστοχες επιλογές του Δημάρχου Πέτρου Δούκα στη στελέχωση των Νομικών Προσώπων, είναι ζητήματα που προβληματίζουν έντονα.

Διευκρίνισε ότι η οντότητα του Αθλητικού Οργανισμού έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος για την πόλη. Ωστόσο σήμερα η διοίκηση απαξιώνει τα μέλη του Οργανισμού αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε συγκεκριμένα πεπραγμένα όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι καλούνται να ψηφίσουν μέλη που έχουν παραιτηθεί ενώ η αναμόρφωση του προϋπολογισμού ανέδειξε την προχειρότητα του προέδρου Σταύρου Περγαντή σε όλο της το μεγαλείο.

Απευθυνόμενος στον ίδιο τον δήμαρχο ανέφερε ότι ο πρόεδρος του Οργανισμού απαξιώνει το διοικητικό συμβούλιο υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος συνεργάτης εκθέτει ανεπανόρθωτα και τον ίδιο τον δήμαρχο.

Δεν άφησε χωρίς αναφορά και προηγούμενη πρόταση του δημάρχου για έλεγχο σε βάθος δεκαετίας του Αθλητικού Οργανισμού. Κάλεσε τον Δήμαρχο, αν υπάρχουν υπόνοιες ή ενδείξεις, ο έλεγχος να γίνει και να μην αποτελεί απλά απειλή που αποπροσανατολίζει. Του είπε χαρακτηριστικά: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, κύριε δήμαρχε». Η τελευταία αναφορά έγινε διότι ο Πέτρος Δούκας ισχυρίστηκε ότι δεν εννοούσε έλεγχο όταν επικαλέστηκε ορκωτούς λογιστές…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις