ΠΥΡΓΟΣ. Ευχάριστα νέα γύρω από το γνωστό πλέον θέμα της έως τώρα αποτροπής αποβίβασης επιβατών κρουαζιερόπλοιων στα κατά τόπους λιμάνια της χώρας, και στην προκειμένη περίπτωση στο λιμάνι του Κατακόλου.

Όπως ενημερώθηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε κινηθεί με όποιους εφικτούς τρόπους για την εξεύρεση της λύσης που ζητούσαν κι όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες – επαγγελματίες, το αμέσως προσεχές διάστημα «ανοίγει» η κρουαζιέρα, με ελεύθερη την αποβίβαση.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως μιλώντας με την TUI Cruises του μετέφερε ότι ήδη το Mein Schiff 5 στην επόμενη άφιξη του στο Κατάκολο στις 19 του μήνα, εν μέσω δρομολογίου Κέρκυρα – Πειραιάς, θα έχει ελευθερία αποβίβασης των επιβατών του και στο τοπικό λιμάνι.

Ο κ. Αντωνακόπουλος εξέφρασε τη δικαιολογημένη ικανοποίηση του για τη σημαντική αυτή εξέλιξη. Παράλληλα πάντως τόνισε πως: «Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, εφιστάται η μέγιστη προσοχή στην τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων που έχει πάρει το κράτος και ισχύουν σχετικά για όλες τις θαλάσσιες συνδέσεις εντός της χώρας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις