ΛΑΚΩΝΙΑ. Με επιστολή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ζητά από τους υπουργούς κ.κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Άδωνη Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τον Διοικητή της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο Μεγάλου, να επανεξετάσουν το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς στην Περιφέρεια και ιδιαίτερα του καταστήματος της Τράπεζας στη Νεάπολη Λακωνίας.

Πρόκειται για «…γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, αφού θα πρέπει να μετακινηθούν 52 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από το Κατάστημα των Μολάων», υπογραμμίζει ο κ. Παναρίτης.

Και προσθέτει:

«…Η Αγροτική Τράπεζα, με υποκαταστήματά της σε κάθε αγροτική περιοχή στήριζε τους αγρότες μας και βοηθούσε στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Η εξαγορά της από την Τράπεζα Πειραιώς έγινε με ευνοϊκούς όρους για τον αγοραστή, γεγονός που θα έπρεπε τόσο να εκτιμηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς όσο και να τεθούν από την Πολιτεία όροι για τη διαφύλαξη και συνέχιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες της υπαίθρου».

Η επιστολή του Γιάννη Παναρίτη, ως έχει

Ανακοινώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς ότι επίκειται μπαράζ λουκέτων καταστημάτων της, με τη συρρίκνωση του δικτύου της τράπεζας να εντατικοποιείται εντός του καλοκαιριού. Μεταξύ των καταστημάτων που επίκειται η κατάργησή τους είναι και αυτό της Νεάπολης Λακωνίας, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής, αφού θα πρέπει να μετακινηθούν 52 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από το Κατάστημα των Μολάων. Σημειώνουμε δε ότι υπάρχουν πιο απομακρυσμένες περιοχές που εξυπηρετούνταν από το κατάστημα της Νεάπολης και με την κατάργησή του οι πολίτες αυτών των περιοχών θα πρέπει να μετακινούνται περί τα 70 χιλιόμετρα.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, κ.κ. Διοικητές

Η Αγροτική Τράπεζα, με υποκαταστήματά της σε κάθε αγροτική περιοχή στήριζε τους αγρότες μας και βοηθούσε στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Η εξαγορά της από την Τράπεζα Πειραιώς έγινε με ευνοϊκούς όρους για τον αγοραστή, γεγονός που θα έπρεπε τόσο να εκτιμηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς όσο και να τεθούν από την Πολιτεία όροι για τη διαφύλαξη και συνέχιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες της υπαίθρου.

Εξάλλου είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο Έλληνας φορολογούμενος πλήρωσε το τίμημα των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και στήριξε με το υστέρημά του το τραπεζικό σύστημα το οποίο θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του τις ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα της υπαίθρου και να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς στην Περιφέρεια διότι θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και των τοπικών οικονομιών. Στις δύσκολες ώρες που περνά η επιχειρηματικό-τητα και η κοινωνία μετά από τη μακροχρόνια οικονομική κρίση και τη σφοδρότερη που δημιούργησε η πανδημία, θα πρέπει και οι τράπεζες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παίξουν αναπτυξιακό ρόλο και όχι ανασταλτικό στην προσπάθεια αναδιάταξης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις