ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Καμπάνια ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού ανέλαβαν η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας με χορηγούς την Diaplasis –Rehabilitation Center και το City Hospital σε μια προσπάθεια αφενός να θωρακιστεί η περιοχή έναντι του κορωνοϊού και αφετέρου να δοθεί στους επισκέπτες το μήνυμα της ασφάλειας που είναι το βασικό κίνητρο για την πραγματοποίηση των ταξιδιών.

Το σύνθημα "Εμβολιαστείτε, Ελευθερωθείτε, Απολαύστε τη Ζωή" είναι το κυρίαρχο σε αφίσα που κυκλοφόρησε και έχει διπλούς αποδέκτες. Τόσο τους επαγγελματίες του τουρισμού όσο και την ίδια την κυβέρνηση που δεν πρέπει να αφήσει ακάλυπτο έναν κλάδο από τον οποίο εξαρτάται η επανεκκίνηση της οικονομίας που έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα από την πανδημία.

Ο Τουρισμός, τονίζεται στην ανακοίνωση, «είναι η ύστατη ελπίδα να κερδίσουμε όσα χάσαμε μέχρι σήμερα. Και αυτό θα κριθεί τώρα που βρισκόμαστε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου κατά την οποία δεν συγχωρούνται ούτε λάθη ούτε παραλείψεις. Πολύ περισσότερο που το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το "πράσινο φώς" προτάσσοντας τους "επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος" για να υπερβεί οποιοδήποτε συνταγματικό κώλυμα ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Και βέβαια, το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την υγειονομική ασφάλεια τόσο των επαγγελματιών και των εργαζομένων στον τουρισμό όσο και των επισκεπτών από την ομαλή πορεία των διακοπών των οποίων θα καθοριστεί και η εξέλιξη των αφίξεων και των εσόδων της περιόδου.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις στη λήψη γενναίων αποφάσεων εκ μέρους της Πολιτείας. Θεωρούμε λοιπόν επιτακτική την ανάγκη της καθιέρωσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον κλάδο και μάλιστα στο πλαίσιο του Βιβλιαρίου Υγείας που έχει παραμείνει ανενεργό και χρήζει ανανέωσης μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την πανδημία».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις