ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σύμφωνα με την ενημέρωση του notospress.gr από το γραφείο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο υπάρχουν πυρκαγιές σε:

  • Ηλεία: Αρχαία Ολυμπία, πυρκαγιά σε εξέλιξη κι επικίνδυνη
  • Μεσσηνία: Βλαχόπουλο πυρκαγιά σε εξέλιξη και Μελιγαλά σε εξέλιξη (προς Μεγαλόπολη). Βασιλίτσι, πυρκαγιά που έχει τεθεί υπό έλεγχο.
  • Λακωνία: Καστανιά Μάνης, πυρκαγιά σε εξέλιξη. Μόλις ανακοινώθηκε νέα πυρκαγιά στην Καρυούπολη Γυθείου.

Δεν υπάρχουν πυρκαγιές σε Κορινθία, Αργολίδα, Αχαϊα, ενώ η Αρκαδία αντιμετωπίζει την πυρκαγιά της Μεσσηνίας.

Ημέρα «πολέμου» με τη φωτιά η Παρασκευή!

Με την ευχή να είναι ημέρα του Σωτήρος η Παρασκευή 6 Αυγούστου η Πελοπόννησος θα ξημερωθεί σε συναγερμό «πολέμου». Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5) στην Πελοποννήσο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Παρασκευή 06 Αυγούστου 2021, προβλέπεται:

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις