ΓΥΘΕΙΟ. Η Λακωνία δοκιμάζεται για μια ακόμα ημέρα από την πυρκαγιά της Μάνης. Από την Παναγία τη Γιάτρισσα έως το Βαθύ ξεχείλισε φωτιά που έκαψε περίπου 120.000 στρέμματα δασικής βλάστησης και κυρίως αγροτικής καλλιέργειας, άγρια και ήμερα ζώα, μελίσσια, αποθήκες, σπίτια και αυτοκίνητα. Η πυρκαγιά καίει και σήμερα σε δύο μέτωπα και σε δύσβατη περιοχή. Στην δυσπρόσιτη και ορεινή περιοχή της Δεσφίνας καθώς και σε αναζωπύρωση πλησίον της Ιεράς Μονής Τσίγκου, ανάμεσα σε Γύθειο και Αρεόπολη.

Εν τω μεταξύ στον Δήμο Ανατολικής Μάνης συντονίζεται κάθε προσπάθεια για αρωγή και στήριξη των πυρόπληκτων σε όλα τα επίπεδα. Η διαδικασία καταγραφής για αποζημιώσεις και επιδόματα, η συγκέντρωση και διανομή βοήθειας και η αντιμετώπιση προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση. Τον Δήμο Ανατολικής Μάνης συνδράμουν πολλοί δήμοι, φορείς και απλοί πολίτες.

Στο notospress.gr μίλησαν σήμερα η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Μάνης κ. Γεωργία Λυροφώνη και ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτρης Καπονικολός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις