ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Λακωνία τουριστικά αξιοποιείται, με σχετική καθυστέρηση σε σχέση με άλλες περιοχές. Έχοντας ακαταμάχητα συγκριτικά πλεονεκτήματα (Σπάρτη, Μυστρά, Μάνη, Μονεμβάσια, Ελαφόνησο) και ούσα αναξιοποίητη αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επενδυτές οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι ομογενείς επιχειρηματίες όπως οι κ.κ. Βαλιώτης και Ηλιόπουλος και η κα Καλοειδή.

Η τουριστική αντεπίθεση της Λακωνίας έχει ήδη αρχίσει με την λειτουργία εδώ και δύο μήνες ενός αξιόλογου 4 αστέρων ξενοδοχείου. Πρόκειται για το Margo Beach που βρίσκεται στην παραλία Μαυροβουνίου, μόλις 2 χιλιόμετρα από το Γύθειο. Διαθέτει 20 δωμάτια και σουίτες και το διαχειρίζεται η εταιρεία Lamway Hotel Management Group. Υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες του στις 7 Ιουνίου 2021.

Το βαρύ πυροβολικό όμως είναι οι πιο κάτω επενδύσεις 5άστερων Ξενοδοχείων:

Το νέο 5άστερο στο Γύθειο

Πρόσφατα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο της επένδυσης που αφορά το νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Γύθειο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων με δυναμικότητα 150 δωματίων και 473 κλινών στην περιοχή του Γυθείου, στη Λακωνική Μάνη.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΣΠΑΡΤΑ ΓΚΟΥΡΜΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ με διακριτικό τίτλο ΣΠΑΡΤΑ ΓΚΟΥΡΜΕ ΑΒΕΓΕΤ.

Το εγκεκριμένο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 12,8 εκ. ευρώ περίπου και η επένδυση θα ενισχυθεί με το ποσό των 5 εκ. ευρώ περίπου, με τη μορφή επιχορήγησης.

Η αναβίωση του ιστορικού Hotel Lakonis

Με νέο όνομα και πλήρη σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής αναμένεται να λειτουργήσει το ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο Lakonis στο Γύθειο.

Το ξενοδοχείο αγοράστηκε στο τέλος του 2018 από την Αικατερίνη Βαλιώτη, κόρη του γνωστού Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Ευστάθιου Βαλιώτη, και έκτοτε καταστρώνονται τα πλάνα για την επαναλειτουργία του, πλήρως ανακαινισμένο, αναβαθμισμένο και με νέο όνομα το οποίο δεν είναι ακόμη γνωστό.

Το θρυλικό ξενοδοχείο είναι κτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην Ανατολική Μάνη, στο δρόμο που συνδέει το Γύθειο με τη Σκάλα Λακωνίας.

Στην έκταση 30 στρεμμάτων, είχε κατασκευαστεί το ξενοδοχείο με 100 υψηλής αισθητικής δωμάτια, bungalows με ονόματα θεών του Ολύμπου, πισίνα, ιδιωτική παραλία 300 μέτρων με Γαλάζια Σημαία μάλιστα.

Τα πλάνα των νέων ιδιοκτητών μιλούν για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία όμως θα σέβεται απόλυτα την τοπική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.

Η νέα ξενοδοχειακή επένδυση 5 αστέρων στη Φαρίδα

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου στη Φαρίδα, του Δήμου Σπάρτης.

Φορέας της επένδυσης είναι η υπό σύσταση εταιρεία ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΙΚΕ.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας ση θέση Χρυσοβίτσα Καιτσά Πλατανά, στη Φαρίδα Λακωνίας.

Το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 93 δωματίων και 299 κλινών.

Η επένδυση ανέρχεται σε 14,1 εκ. ευρώ και θα ενισχυθεί με φορολογική απαλλαγή ύψους 5 εκ. ευρώ.

Επεκτάθηκε το Mystras Grand Palace Resort

Σημαντική επέκταση προχώρησε και είναι ήδη σε λειτουργία στο 5άστερο Mystras Grand Palace Resort στον Μυστρά υπο τον συντονισμό της κα. Καλοειδή. Δεκάδες παραδοσιακά σπίτια με ισόγειο και όροφο που συνοδεύονται από νέους επιπλέον χώρους εστίασης και αναψυχής.

Στη Λακωνία τα επόμενα χρόνια θα προστεθούν πάνω από 700 κλίνες 5 αστέρων στην πρόταση Τουρισμού. Αυτό που σήμερα λένε οι Λάκωνες ξενοδόχοι έχει να κάνει με πιο τολμηρές κινήσεις από την Πολιτεία και κυρίως την Περιφέρεια, με την ολοκλήρωση ενός ασφαλούς σύγχρονου οδικού δικτύου που θα διασχίζει όλο τον νομό και την αναβάθμιση των τουριστικών συγκοινωνιών. Πάνω απ’ όλα όμως προκύπτει η ανάγκη θωράκισης της θερινής Λακωνίας η πυροπροστασία και πυρασφάλεια από την απειλή των πυρκαγιών που έχει αποδειχθεί ο κακός δαίμονας του Λακωνικού τουρισμού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις