ΜΑΝΗ. Η γρηγορότερη εξέλιξη των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στον Δήμο Ανατολικής Μάνης βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Λακωνίας κ. Νεοκλή Κρητικού με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Όπως και στην Εύβοια

Το ποσό που έχει εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Ανατολική Μάνη ανέρχεται στα 1.200.000 €. Η φάση των μελετών βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Κρητικός ζήτησε να ακολουθηθεί για την επιτάχυνση των διαδικασιών η ίδια μέθοδος όπως και στην Εύβοια, μέσω του θεσμού του «Αναδόχου».

Επίσης ο βουλευτής Λακωνίας έθεσε το ζήτημα των εγγυητικών επιστολών για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, που έχουν ως υποχρέωση να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των λατομείων σε βάθος οκταετίας είτε «ξεσκεπάζουν» ένα λατομείο είτε όχι.

Η πρόταση του κ. Κρητικού είναι με δεδομένη την κρίση που διανύει ο κλάδος, αντί της οκταετίας, «…να επεκταθεί η τμηματική καταβολή σε περισσότερα έτη ή να συνδεθεί η καταβολή με βάση την πρόοδο των εργασιών στα λατομεία».

«Ο υπουργός θα εξετάσει το ζήτημα στο νέο λατομικό νόμο (ο προηγούμενος είναι ο 4512/2018) του οποίου η συζήτηση θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα», γνωστοποίησε ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις