ΛΑΚΩΝΙΑ. Η περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου Μαργαρίτα Σπυριδάκου απαντά στην εφημερίδα «Ελευθρία»

Αγαπητέ κύριε Λαγέ

Δημοσιεύσατε στην εφημερίδα «Ελευθερία Καλαμάτας», στο φύλλο της Δευτέρας 11/10 με την οποία συνεργάζεστε, άρθρο που με αφορούσε, χαρακτηρίζοντας με «λουλούδι» με σαφέστατα ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος, το οποίο κατά την άποψη σας πρέπει να «κοπεί» (διαγραφεί)…χτες‼… από το κόμμα του οποίου είναι μέλος, εάν αυτό είναι, όπως λέτε, ένα σοβαρό αστικό κόμμα, επειδή συνυπέγραψα με άλλα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απολιγνιτοποίησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το δημοσίευμα σας εκτός του ότι είναι κακοήθες, με προσβάλει πολλαπλά.

Αρχικά προσβάλει την προσωπικότητα μου και την επιστημονική μου υπόσταση. Βγάζετε συμπεράσματα για το λόγο που υπέγραψα - σύμφωνα με εσάς, φαντάζομαι ότι αντιπολιτεύομαι τον κύριο Νίκα - ενώ δεν καταλαβαίνω (προφανώς, όπως λέτε) ότι αντιπολιτεύομαι την Κυβέρνηση που (υποτίθεται….πάλι όπως λέτε) ότι υπηρετώ. Εμμέσως λοιπόν μέ χαρακτηρίζετε άτομο με μειωμένη αντιληπτική ικανότητα και αφελή που, για να το πούμε απλά και λαϊκά, δεν ξέρει τι του γίνεται.

Έπειτα προσβάλει τον αυτοδιοικητικό μου ρόλο αλλά και τον ίδιο το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πραγματικά εκπλήσσομαι όταν ακούω από έναν άνθρωπο που είναι γνωστό ότι αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, να λέει ότι ένας αυτοδιοικητικός πρέπει να ζητάει άδεια από την πολιτική παράταξη από την οποία προέρχεται πριν πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο ανώτατο αυτοδιοικητικό όργανο του Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης που είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο. Μάλιστα με στοχοποιείτε, όχι για την ψήφιση κάποιας απόφασης αλλά για την υπογραφή μου ώστε να γίνει συζήτηση για ένα θέμα που αφορά κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Στο «αριστερό» σας λεξιλόγιο φαίνεται δεν υπάρχει η λέξη διάλογος που αποτελεί θεμέλιο της Δημοκρατίας και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και την άμβλυνση των αντιθέσεων.

Τέλος με προσβάλει ως δημοκρατικό πολίτη μια τοποθέτηση τέτοια από ένα δημοσιογράφο που φύσει και θέσει θα έπρεπε να έχει ως ζητούμενο την αναζήτησή και την επικράτηση της αλήθειας και όχι την περιφρούρηση μιας κομματικής πειθαρχίας σοβιετικού τύπου σε κάθε κόμμα.

Ευτυχώς τέτοιες πρακτικές για τις αναπτυγμένες χώρες και τη σύγχρονη πολιτική έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και σίγουρα δεν αφορούν ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία.

Θα ήθελα να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου, μοναδική μου μέριμνα είναι το συμφέρον των πολιτών και θα αντισταθώ σθεναρά σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και πολιτικού μπούλινγκ ώστε να απομακρυνθώ από τον πρωταρχικό μου στόχο, δηλαδή την τοποθέτηση των πολιτών και του τόπου μας στο επίκεντρο.

ΥΓ: Για να μπω και λίγο στα ιδεολογικά σας χωράφια κύριε Λαγέ, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αφήνουμε «όλα τα λουλούδια να ανθίσουν» στα αστικά κόμματα, εσείς τι άποψη έχετε για την πολυφωνία σ´αυτά και γενικά για την αστική δημοκρατία;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις