ΜΑΝΗ. Πρόθεση του Δήμου Ανατολικής Μάνης είναι και η δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Τοπική Κοινότητα Κονακίων, η οποία διαθέτει τις ανάλογες κτιριακές εγκαταστάσεις, «μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου και στο πλαίσιο των ενεργειών και δράσεων που έχει αναλάβει ο Δήμος για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και του περιβάλλοντος…».

Όπως αναφέρθηκε, «Ως Δήμος καλούμαστε δυστυχώς να αντιμετωπίσουμε σχεδόν κάθε χρόνο την εκδήλωση μιας μεγάλης φωτιάς στην περιοχή, ενώ κατά το παρελθόν έχουμε θρηνήσει και θύματα».

Βασική προϋπόθεση

Βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου είναι η απόκτηση ιδιότητας εθελοντή πυροσβέστη από τουλάχιστον 12 πολίτες, εκ των οποίων οι 3 να έχουν στην κατοχή τους επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης Γ΄ κατηγορίας.

Καλούνται λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εγχείρημα, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και τις 2 υπεύθυνες δηλώσεις και να τις καταθέσουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου «Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής» έως την 10η Νοεμβρίου 2021, όποτε είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για την απόκτηση της ιδιότητας του εθελοντή πυροσβέστη από πολίτες, για το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022.

Δείτε εδώ τη σχετική αίτηση

Υπεύθυνη Δήλωση 1

Υπεύθυνη Δήλωση 2

Ας σημειωθεί ότι ήδη έχει αποφασιστεί και θα δημιουργηθεί εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις