ΜΑΝΗ. Η ανασυγκρότηση του πυρόπληκτου Δήμου Ανατολικής Μάνης ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.

Στη σύσκεψη, παρουσία του περιφερειάρχη Πελoποννήσου Παναγιώτη Νίκα, μετείχαν επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Βαγγέλης Τουρνάς.

Ακόμα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, οι βουλευτές Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος.

Ενημέρωση

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση από πλευράς Περιφέρειας για την στήριξη που παρέχει προς τον πυρόπληκτο Δήμο και τα έργα που έχει αναλάβει, στα οποία περιλαμβάνεται η ύδρευση, οδικά έργα, αθλητικές εγκαταστάσεις και φυτεύσεις.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Τριαντόπουλος δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά και την αναγκαία συνεννόηση μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, αναμένεται να προσδιοριστεί το ακριβές ποσόν που θα διατεθεί από την πολιτεία προς τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

«Σημαντικό ποσό για σημαντικά έργα»

Ένα «σημαντικό ποσό για σημαντικά έργα», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος έχει στα χέρια του, τόσο την εισήγηση της Περιφέρειας, όσο και της δημοτικής Αρχής σχετικά με τα έργα που κρίνονται αναγκαία στον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις