ΣΠΑΡΤΗ. Δράσεις που εκτυλίσσονται στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης διοργανώνονται το σαββατοκύριακο 6 – 7/ 11/2021:

  • Αθλητική εκδήλωση επίδειξης Αρχαιοελληνικών Πολεμικών Τεχνών (Πάλη, Πυγμαχία, Παγκράτιο), διοργανώνει ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης, τιμώντας τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Πού; Στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης,

Πότε; Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, (12:00 – 14:00)

Νεαροί αθλητές και αθλήτριες των Σχολών του Δήμου και του Νομού μας (που τον τελευταίο καιρό έχουν αγωνιστεί σε Διεθνές Επίπεδο κι έχουν επιτύχει πολύ σημαντικές Διεθνείς Διακρίσεις) αλλά και μεγαλύτεροι Αθλητές, υψηλού αγωνιστικού επιπέδου και εμπειρίας, θα παρουσιάσουν επιθετικές και αμυντικές τεχνικές, τακτικές, λαβές και χτυπήματα των ανωτέρω Τεχνών.

Βραβεύσεις

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν αθλητές και αθλήτριες με Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Διακρίσεις, οι οποίοι θα βραβευθούν από το Δήμο μας.

«Παράλληλα με τις επιδείξεις των Πολεμικών Τεχνών, θα πραγματοποιηθούν σύντομες και κατατοπιστικές ομιλίες από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και Ειδικούς των συγκεκριμένων Αθλημάτων.

Σας περιμένουμε κοντά μας, σε μια όμορφη Γιορτή του Μαχητικού Αθλητισμού!», αναφέρουν από τον Αθλητικό Οργανισμό.

  • Στη δράση με τίτλο: «Τρέχω-Περπατώ- Ποδηλατώ στον δρόμο για την ΠΡΟΛΗΨΗ. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές!», προσκαλούν τους συμπολίτες, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης, o Σύλλογος Θυγατέρων της Πηνελόπης Σπάρτης #406, με την υποστήριξη του τμήματος ποδηλασίας του Σπαρτιατικού Αθλητικού Οργανισμού, του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης και του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Πού και Πότε; Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, σημείο εκκίνησης Πάρκο Γουδέ (11:00), τερματισμός στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης

«Με στόχο την ευαισθητοποίηση και κατ’ επέκταση την ενημέρωση των γυναικών για την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού, καλούνται όλοι να γίνουν μια ομάδα, τρέχοντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας στην πόλη της Σπάρτης, με σημείο εκκίνησης το Πάρκο Γουδέ και σημείο τερματισμού την κεντρική πλατεία της Σπάρτης (συμμετέχοντας συμβολικά ο καθένας από οποιοσδήποτε σημείο της διαδρομής επιθυμεί), ώστε να διαδοθεί το μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού».

  • Την ίδια ώρα (11:00 το πρωί), θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική διαδρομή με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Υπεύθυνος για δηλώσεις συμμετοχής στην ποδηλατική διαδρομή έχει ορισθεί ο Παναγιώτης Καρούνος με τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977098552.

Συναυλία

  • Στις 12:30 θα ακολουθήσει συναυλία από το μουσικό σχήμα «Γραμμές»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις