ΣΠΑΡΤΗ. Ο Γιάννης Νικολόπουλος αναδείχτηκε νέος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, κατά τις αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που διεξήχθησαν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στη Σπάρτη.

Κατά την εκλογή, ο κ. Γ. Νικολόπουλος υπερψήφισε με 60 ψήφους, έναντι του ανθυποψηφίου του κ. Χαρ. Μωραΐτη (32 ψ.)

Ο κ. Νικολόπουλος, ανέφερε στο notospress.gr:

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν σημαντικό υπέρ της υποψηφιότητάς μου και θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους συναδέλφους.

Η ψήφος αυτή είναι για μένα ψήφος μέγιστης τιμής μα και μέγιστης ευθύνης.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τη δικηγορία και η ανάγκη για αναβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος είναι επιτακτική.

Θέλω να υπογραμμίσω την πολύ δυναμική παρουσία νέων συναδέλφων στο νέο, 9μελές πλέον, Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα χαρακτηριστεί από τον συγκερασμό της νεανικής ορμής και της εμπειρίας. Θ αποτελέσουμε αρραγές μέτωπο. Στη συντριπτική του πλειοψηφία απαρτίζεται από νέα, άφθαρτα πρόσωπα. Προσωπικά, αντλώ δύναμη από τους νέους.»

Το 1ο μέλημα

«Πρώτο μέλημα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι η συμβολή στην όσο το δυνατό καλύτερη στελέχωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σπάρτης» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Προσθέτοντας:

«Η έλλειψη Αντιεισαγγελέα έχει δημιουργήσει πολλά και ανυπέρβλητα προβλήματα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα ασκήσουμε έντονη πίεση, θα απαιτήσουμε την έλευση Αντιεισαγγελέα, που θα συμβάλει τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία απονομής της δικαιοσύνης».

Η παράδοση του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης έχει ιστορία 180 ετών! Είναι ένας από τους ιστορικότερους της χώρας. Οι δικαστές μάς λένε ότι διάλεξαν τη Σπάρτη λόγω της άριστης συμπεριφοράς, της άψογης συνεργασίας των δικηγόρων. Είναι μεγάλο χρέος αυτό. Μεγάλη ευθύνη.», υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος.

Το απερχόμενο Δ.Σ

Τέλος ο κ. Νικολόπουλος, περιέγραψε πως,

«Το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο - και στο σημείο αυτό να αναφερθώ και στη συνεισφορά του συνυποψήφιού μου κ. Μωραΐτη που ως Ταμίας ήταν κυριολεκτικά άψογος - τα πήγε άριστα.

Σε δύσκολους καιρούς, με αποχές μακροχρόνιες, πανδημία, λοκντάουν, ο κ. Κομνηνός με δεξιοτεχνία, ικανότητες, πραότητα, πειθώ και παράστημα έφερε σε πέρας το έργο του με επιτυχία

Το νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αναλαμβάνει καθήκοντα από 1/1/2022. Στην 1η του συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί και η συγκρότησή του σε Σώμα.

Σύμβουλοι

Από το ψηφοδέλτιο των Συμβούλων, δηλ. των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, εκλέχτηκαν οι:

Αχιλλέας Αλεξόπουλος (53)

Στέφανος Βρεττάκος (53)

Ελένη Φωτάκου (53)

Λεωνίδας Παπαδάκος (48)

Παναγιώτης Κοτσώνης (45)

Δήμητρα Λαδά (42)

Μαρία - Ελένη Λιαπάκου (41)

Λυκούργος Μηνακάκης (41)

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις