Οι παρατάξεις Αργειτάκου, Βαλιώτη και Βουνάση απείχαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης λόγω τής πραγματοποίησής της με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης

ΣΠΑΡΤΗ. Σε αναβολή οδηγήθηκε η χθεσινή (1/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, «λόγω μη απαρτίας», ύστερα από την απόφαση των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, (Αργειτάκος, Βαλιώτης, Βουνάσης) να απέχουν από αυτή.

Αργειτάκος: «Συστηματική αγνόηση του αιτήματος μας, για δια ζώσης συνεδριάσεις»

Με δελτίου τύπου η παράταξη Αργειτάκου (Ενωμένοι Πολίτες) έκανε γνωστό πως «…Η παράταξη μας “Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης”, καθώς και οι υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2021, θα απέχουμε. Ο λόγος, η συστηματική αγνόηση του αιτήματος μας, για δια ζώσης συνεδριάσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου».

Περαιτέρω, ο κ. Αργειτάκος τόνισε πως, «Η παράταξη μας, γνωστοποιεί πως δεν θα παρευρεθεί σε κανένα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας «zoom», κι αυτό διότι, «Η αγνόηση του αιτήματος όλων των παρατάξεων, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, αφήνει υπόνοιες για στοχευμένη παραμονή στις ηλεκτρονικές τηλεδιασκέψεις από τη Δημοτική Αρχή», σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα στις ειδικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, για συνεδριάσεις δια ζώσης.

Πιο συγκεκριμένα:

«Η παράταξη μας “Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης”, καθώς και οι υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Δεκεμβρίου 2021, θα απέχουμε. Ο λόγος, η συστηματική αγνόηση του αιτήματος μας, για δια ζώσης συνεδριάσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπως προβλέπεται, συμφώνως με τις ειδικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, για συνεδριάσεις δια ζώσης.

Η αγνόηση του αιτήματος όλων των παρατάξεων, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, αφήνει υπόνοιες για στοχευμένη παραμονή στις ηλεκτρονικές τηλεδιασκέψεις από τη Δημοτική Αρχή. Η παράταξη μας, γνωστοποιεί πως δεν θα παρευρεθεί σε κανένα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας zoom.»

Δούκας: «Στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!»

Όπως ήταν φυσικό, η απόφαση των παρατάξεων της δημοτικής Αντιπολίτευσης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Πέτρου Δούκα, ο οποίος έκανε λόγο για «Στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!»

Ο Δήμαρχος αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «έχει ήδη γνωστοποιηθεί από τη Δευτέρα 30/11/2021 και στους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι το συμβούλιο της Τετάρτης 1/12/2021 θα είναι το τελευταίο που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη…».

«Εκπροσωπεί και τις άλλες παρατάξεις ο κ. Αργειτάκος;»

Ο κ. Δούκας αναρωτήθηκε «…από πότε ο κ. Αργειτάκος εκπροσωπεί και τις δύο άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μιλάει εξ’ ονόματός τους;» παρατηρώντας πως ο κ. Αργειτάκος έσπευσε να εντυπωσιάσει με άλλη μια βαρύγδουπη δήλωση, «απλά για να δείξει ότι κάνει αδιάκοπη αντιπολίτευση».

Η αντίδραση Δούκα:

«1. Δεν μας έγινε γνωστό από πότε ο κ. Αργειτάκος εκπροσωπεί και τις δύο άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μιλάει εξ’ ονόματός τους;

Πότε και πώς τον εξουσιοδότησαν να τους εκπροσωπεί;!

  1. Η Δημοτική Αρχή και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φυσικά θα προτιμούσαν οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι δια ζώσης!
  2. Την ίδια ώρα και περίοδο που ο κορονοϊός και η πανδημία βρίσκονται σε έξαρση και η Κυβέρνηση και όλες οι δημόσιες Αρχές συνιστούν επιτακτικά να αποφεύγονται, όσο είναι δυνατόν οι συναθροίσεις, η Αντιπολίτευση αποφάσισε ότι δεν θα προσέρχεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αν αυτές δεν γίνονται ζωντανά σε κλειστή αίθουσα!
  3. Και ενώ έχει ήδη γνωστοποιηθεί από τη Δευτέρα 30/11/2021 και στους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι το συμβούλιο της Τετάρτης 1/12/2021 θα είναι το τελευταίο που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, καθώς το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ορισθεί από τις ειδικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και σύμφωνα με την επιθυμία του Δημάρχου, ο κ. Αργειτάκος έσπευσε να εντυπωσιάσει με άλλη μια βαρύγδουπη δήλωση, απλά για να δείξει ότι κάνει αδιάκοπη αντιπολίτευση.
  4. Εντωμεταξύ, η αντιπολίτευση ποτέ δεν κατάφερε να εξηγήσει τους λόγους της επιμονής της!

Δεν έχει βρει ούτε μια περίπτωση πάνω στην οποία να στηριχθεί και να ισχυρισθεί ότι δήθεν “αν η Συνεδρίαση ήταν δια ζώσης, το αποτέλεσμα των εργασιών και ψηφοφοριών θα ήταν διαφορετικό”!

Ούτε μία!

Στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση!

Η Δημοτική μας Αρχή λειτούργησε και θα λειτουργεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα και πάντα με σεβασμό στη συλλογική προσπάθεια- προσπάθεια στην οποία καλούμε, για άλλη μια φορά, τον κ. Αργειτάκο και την παράταξή του να συστρατευτούν.»

Με τούτα και με κείνα, λοιπόν, το τρέχον Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης δείχνει πως δεν θέλει να μας αφήσει να πλήξουμε, ποτέ!

Ωστόσο, ο δημότης δεν ενδιαφέρεται για τις αψιμαχίες και ενίοτε σκιαμαχίες των δημοτικών παρατάξεων, αλλά αυτό που τον νοιάζει είναι να λειτουργεί ο Δήμος του, η κανονικότητα ή μη τού οποίου αντανακλάται άμεσα στην καθημερινότητα του κάθε (συμ)πολίτη.

Χωρίς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, λειτουργεί ο Δήμος;

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις