ΝΕΑΠΟΛΗ. Υπεγράφη την Παρασκευή 3/12, στο Δημοτικό Κατάστημα των Μολάων, η σύμβαση για το έργο «Ολοκλήρωση και επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Κοινότητας Νεάπολης» ποσού 308.177,14 €, μεταξύ του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη και του εργολάβου δημοσίων έργων, Παπαδάκου Δημήτριου του Γεωργίου.

Η Δημοτική Αρχή ύστερα από ενέργειές της, εκπόνησε τη μελέτη του έργου προϋπολογισμού 750.000 € και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις, έτσι ώστε ο φάκελος να είναι ώριμος και πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Π.Δ.Ε., στο πλαίσιο του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α 2014-2020.

Τι προβλέπει το έργο

Με την συγκεκριμένη εργολαβία θα πραγματοποιηθεί η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις περιοχές Οικονομιάνικα, Αυλόσπηλος, Λιμανάκι, Ψαφάκι, Βροντά, Λούτσα και Βαρκά του οικισμού Νεάπολης, σε προσφάτως διανοιγμένες οδούς καθώς και στις επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλης, σε μήκος 3.170 μέτρων.

Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή ενός αντλιοστασίου για τη συλλογή και την προώθηση των λυμάτων στη μονάδα επεξεργασίας καθώς και τοποθέτηση 180 αναμονών ιδιωτικών συνδέσεων για τη σύνδεση των κατοικιών με τους νέους αγωγούς.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης, «Άμεσα οφέλη από την υλοποίηση του εν λόγω έργου, είναι η βελτίωση της συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων και η προστασία της θαλάσσιας περιοχής του κόλπου της Νεάπολης με θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις