Γράφει ο Νίκος Βουδούρης

ΣΚΑΛΑ. Παρά την αστυνομοκρατία, την σιγή που προσπάθησαν να επιβάλλουν, την προσπάθεια υφαρπαγής της ψήψου των Δημοτικών Συμβούλων δια της «έκτακτης» εμφάνισης του υποστηρικτή Αντ/χη κ. Βερούτη και τα κάθε λογής ψέματα και φαιδρότηττες που ακούστηκαν από το Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη η πλειοψηφία των Δημοτικών συμβούλων στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και υπερψήφισε (με 11 υπέρ, 4 λευκά και 3 κατά) την πρόταση της Επιτροπής Αγώνα.

Αναμένουμε από αύριο όπως ορίζει η απόφαση την υλοποίηση των παρακάτω:

  1. Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από το Δήμο για τις παράνομες εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο των Ξηροκαμπίων ΔΚ Σκάλας από την ΤΕΡΝΑ.
  2. Σύνταξη κειμένου-καταγγελίας που να καταδικάζει τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο που θα γίνει το εργοστάσιο σκουπιδιών και η χωματερή.
  3. Διοργάνωση καμπάνιας ενημέρωσης για την επικινδυνότητα του έργου για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, την αγροτική παραγωγή και το μέγεθος του οικονομικού κόστους το όποιο θα επωμιστούν οι κάτοικοι με κάθε μέσο που διαθέτει ο Δήμος (αναρτήσεις στο site του Δήμου, αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων με τους λογαριασμούς του νερού, διάθεση φωτοτυπικών για την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων, διάθεση υλικών Δήμου για τη δημιουργία πανό κλπ)
  4. Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου που να παρίσταται στις συγκεντρώσεις ενάντια στις παράνομες εργασίες κατασκευής του έργου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις