ΣΚΑΛΑ. Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα εξέδωσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Θέση στη ημερήσια διάταξη είχε και η συζήτηση της έναρξης των εργασιών κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΜΕΑ – ΧΥΤΥ) στα Ξηροκάμπια της ΔΚ Σκάλας, στον Δήμο Ευρώτα.

Το Συμβούλιο - 11 υπέρ, 4 παρών, 3 κατά - υπερψήφισε την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης που παρουσίασε ο επικεφαλής της Γιώργος Κυλάκος, και η οποία ουσιαστικά αποτελεί την αγωνιστική πρόταση της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Δήμου Ευρώτα.

‘Όπως αναφέρει ο Γιώργος Κυλάκος,
«Εμείς διατρανώνουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας και ας κάνουν κάποιοι ότι δεν την ξέρουν γιατί διαφωνούν, η διαχείριση των απορριμμάτων τον 21ο αιώνα μπορεί και πρέπει να γίνει με ευθύνη του κράτους, με κεντρικό κρατικό φορέα που θα έχει γνώμονα την ικανοποίηση των συγχρόνων λαϊκών αναγκών , χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση του λαού, χωρίς καμιά επιβάρυνση στο περιβάλλον και όχι για τα κέρδη των εταιριών».

Η απόφαση περιλαμβάνει,

  • Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον Δήμο για τις παράνομες εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο των Ξηροκαμπίων, ΔΚ Σκάλας από την ΤΕΡΝΑ
  • Σύνταξη κειμένου-καταγγελίας που να καταδικάζει τις εργασίες που πραγματοποιούνται στον χώρο που θα γίνει το εργοστάσιο σκουπιδιών και η χωματερή
  • Διοργάνωση καμπάνιας ενημέρωσης για την επικινδυνότητα του έργου για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, την αγροτική παραγωγή και το μέγεθος του οικονομικού κόστους το όποιο θα επωμιστούν οι κάτοικοι, με κάθε μέσο που διαθέτει ο Δήμος (αναρτήσεις στο site του Δήμου, αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων με τους λογαριασμούς του νερού, διάθεση φωτοτυπικών για την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων, διάθεση υλικών Δήμου για τη δημιουργία πανό κλπ)
  • Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου που να παρίσταται στις συγκεντρώσεις ενάντια στις παράνομες εργασίες κατασκευής του έργου

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ευρώτα

«Στις 20/12 έγινε το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα και ένα από τα θέματα ήταν η πρόταση της Επιτροπής Αγώνα κάτοικων, για λήψη απόφασης κατά της έναρξης των εργασιών κατασκευής σκουπιδοεργοστασίου και χωματερής της ΤΕΡΝΑ, στα Ξηροκάμπια, της ΔΚ. Σκάλας.

Εκτός του ότι η Δημοτική Αρχή ενοχλήθηκε από την παρουσία πολιτών στην συνεδρίαση και κάλεσε την αστυνομία, ο Δήμαρχος επανέλαβε την ίδια καραμέλα για

  • προδιαγραφές του έργου και μη εναλλακτικής λύσης,
  • ότι η Επιτροπή Αγώνα δεν έχει πρόταση για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι αστειότητες του τύπου,

  • “δεν θα έρθει κανένα σκουπίδι αν δεν αποφανθεί το ΣτΕ” και ότι
  • “οι εργασίες που ήδη γίνονται από την ΤΕΡΝΑ στα Ξηροκάμπια μπορεί να μην είναι για το σκουπιδοεργοστάσιο αλλά να είναι για συσκευαστήριο ή εργοστάσιο συλλογής γάλακτος”,

υποτιμούν την νοημοσύνη μας!!

Η δημοτική αρχή αυτή τη φορά κάλεσε και «ενισχύσεις», τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κο Βερούτη που σαν γνήσιος εκφραστής της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, δεν μας είπε κάτι που δεν ξέραμε, υπερασπίζεται το έργο και αδιαφορεί για τις συνέπειες του ,στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου και ποσώς τον ενδιαφέρει το περιβάλλον αφού υπερασπίζεται τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και την Πράσινη μετάβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο σκοπός της guest star εμφάνισης του δεν ήταν άλλος από το να ασκηθεί πίεση, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να κινηθεί στην γραμμή του κόμματος του , που συνοψίζεται στο: Πράσινη Ανάπτυξη τώρα για λογαριασμό του κεφάλαιο με οποιοδήποτε κόστος για το λαό!

Εμείς διατρανώνουμε για άλλη μια φορά τη θέση μας και ας κάνουν κάποιοι ότι δεν την ξέρουν γιατί διαφωνούν, η διαχείριση των απορριμμάτων τον 21ο αιώνα μπορεί και πρέπει να γίνει με ευθύνη του κράτους, με κεντρικό κρατικό φορέα που θα έχει γνώμονα την ικανοποίηση των συγχρόνων λαϊκών αναγκών , χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση του λαού, χωρίς καμιά επιβάρυνση στο περιβάλλον και όχι για τα κέρδη των εταιριών.

Και επιτέλους κ. Βέρδο δεν σας χρωστάνε καμία χάρη οι κάτοικοι του Δήμου, ό,τι αποφάσεις έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα κατά του σκουπιδοεργοστασίου τις έχει πάρει κάτω από την πίεση του αγώνα που δίνουμε μαζί με τους κατοίκους καθημερινά. Εσείς ήσασταν και είσαστε υπέρ αυτού του εκτρώματος και οι κάτοικοι το ξέρουν πολύ καλά αυτό!

Ραντεβού στα μπλόκα κ. Βέρδο, ραντεβού στον αγώνα (το κάλεσμα δεν αφορά την δημοτική αρχή αλλά τον κόσμο που θα βιώσει το πρόβλημα), τα άλλα είναι για κατανάλωση!

Κλείνοντας να τονίσουμε το θετικό γεγονός ότι η εισήγησή μας πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο, με αναλογία 11 προς 4 και αυτό οφείλεται στον πολύχρονο και πολύμορφο αγώνα των κάτοικων μέσα από την Επιτροπή Αγώνα!

Όμως δεν χωρά καμιά επανάπαυση και εφησυχασμός συνεχίζουμε να είμαστε μαζί με τον λαό στον δίκαιο αγώνα του για την αποτροπή του εγκληματικού έργου που μεθοδεύεται στα Ξηροκάμπια και που θα σημαίνει την οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας.

Χαιρετίζουμε τους κατοίκους που στηρίζουν αυτόν τον αγώνα και καλούμε και όσους μέχρι τώρα δεν έχουν συμμετοχή να στρατευτούν μαζί μας, να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να πλαισιώσουν την Επιτροπή Αγώνα να δυναμώσουμε όλοι μαζί τον δίκαιο αγώνα μας γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις