ΣΠΑΡΤΗ. Σε ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών «Ανακαίνισης και Επέκτασης του ιστορικού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης», προχώρησε ο Δήμος Σπάρτης.

Σύμφωνα με αυτήν, η Μελέτη για την Ανακαίνιση και Επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης (η οποία περιλαμβάνει και την αποκατάσταση του Κήπου) είναι υπό σύνταξη «…από την Ομάδα Μελέτης του διάσημου αρχιτέκτονα Renzo Piano, σε συνεργασία με την Εφορεία Σπάρτης και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού».

  • Σε διαδικασία έγκρισης η Προμελέτη του Έργου

Έχει ήδη εγκριθεί το Κτιριολογικό Πρόγραμμα και έχει υποβληθεί η Προμελέτη του Έργου που βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης.

  • Έρχεται ο Renzo Piano…

Όπως έγινε γνωστό, για τις ανάγκες εκπόνησης των σχετικών Μελετών, εκπρόσωποι / ειδικοί συνεργάτες του Renzo Piano (Αρχιτέκτονες, Στατικοί, Μηχανολόγοι, κηποτέχνες) έχουν ήδη επισκεφτεί το Μουσείο ενώ αναμένεται και επίσκεψη του ίδιου του Renzo Piano, στη Σπάρτη.

  • Σε συνεχή επαφή με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

«Ο Δήμος Σπάρτης, στηρίζει αμέριστα την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την Ανακαίνιση και Επέκταση του ιστορικού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Ίδρυμα», υπογραμμίζουν από τον Δήμο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις