ΣΠΑΡΤΗ. Ξεκίνησε η γεωτεχνική έρευνα και μελέτη στα πλαίσια της αναβάθμισης του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης και εφαρμογής του κτιριολογικού του προγράμματος που ενέκρινε το Κεντρικό Συμβούλιο Μουσείων κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 31/5.

Προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων

Ήδη, από εχθές (2/11) εκτελείται δειγματοληπτική γεώτρηση στη συμβολή των οδών Λυκούργου και Αγίου Νίκωνος και σε σημείο εφαπτόμενο της περίφραξης του Μουσείου.

Αντίστοιχη δειγματοληπτική γεώτρηση, σε βάθος 15μ. θα πραγματοποιηθεί και στη συμβολή της οδού Ευαγγελιστρίας με την Αγίου Νίκωνος.

Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 5/11.

Κατά τόπον απαγορεύεται η στάση ή στάθμευση οχημάτων ή και η διάβαση πεζών.

Το Κτιριολογικό Πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (4.550.000 €), περιλαμβάνει ολοκληρωμένη παρέμβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον περιβάλλοντα χώρο του.

Περιγράφεται νέος χώρος στο υπόγειο, εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου κτιρίου και καθαίρεση των ισόγειων προσθηκών του 1960.

Οι εκθεσιακοί χώροι θα επεκταθούν στα 530 τ.μ., (από τα υφιστάμενα 390 τ.μ.). Πρόβλεψη υπάρχει επίσης για χώρους εξυπηρέτησης κοινού και δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις