ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο καταδυτικός και ο θρησκευτικός τουρισμός στη Λακωνία, ήταν τα αντικείμενα της συνάντησης που πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως τονίστηκε, πρόκειται «… για δύο τομείς οι οποίοι μπορούν να προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό της Περιφερειακής Ενότητας».

Εθνικό συμβούλιο καταδυτικού τουρισμού

Ο κ. Κρητικός επανέφερε το θέμα του καταδυτικών πάρκων Μονεμβασιάς και Νεάπολης, διαβεβαιώνοντας την υφυπουργό ότι «…υπάρχουν ήδη μελέτες να κατατεθούν προς αξιολόγηση, όποτε είναι έτοιμο το διαδικαστικό πλαίσιο».

Η υφυπουργός ανέφερε ότι έχει ήδη συγκροτηθεί εθνικό συμβούλιο καταδυτικού τουρισμού, το οποίο ενημερώνει και εισηγείται την εθνική στρατηγική καταδυτικού τουρισμού, όπως αυτή θεσπίστηκε για πρώτη φορά με το ν. 4688/2020 του Υπουργείου, ενώ προτείνει δράσεις και πρωτοβουλίες για την υλοποίησή της.

Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί χώρο στον οποίο δικαιωματικά μπορούμε να αξιώνουμε την ανάδειξη της χώρας μας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως.

Θρησκευτικός τουρισμός και στη Λακωνία

Επίσης ο κ. Κρητικός έθεσε το θέμα του θρησκευτικού τουρισμού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην Κρήτη και στην Κύπρο. Η υφυπουργός δήλωσε ανοιχτή «…σε οποιαδήποτε συνεργασία και με την Περιφέρεια και τις δύο Μητροπόλεις της Λακωνίας, για να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ανάδειξης και προβολής θρησκευτικών προορισμών», στη λακωνική γη.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης για ανέργους του κλάδου του Τουρισμού

Η κα Ζαχαράκη, τέλος, ενημέρωσε τον κ. Κρητικό ότι «…εντός του 2022 θα τρέξει πρόγραμμα τρίμηνης εκπαίδευσης για ανέργους του κλάδου του Τουρισμού, και ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα ανέλθει στους 20.000».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις