Γόνιμη συνεργασία για τα σημαντικά θέματα συγκοινωνιακών υποδομών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είχε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε στο Υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα, παρόντες ήταν η Γ.Γ. Υποδομών κα Μαρία – Έλλη Γεράρδη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιώτης Φλέσσας.

Το θέμα της επέκτασης της Ολυμπίας Οδού (Πατρών – Πύργου) μέχρι την Αρχαία Ολυμπία ήταν στην κορυφή της ατζέντας, με τον κ. Γεωργιόπουλο να επισημαίνει στον κ. Καραγιάννη την δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για το έργο αυτό. Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι το έργο βρίσκεται στον προγραμματισμό του Υπουργείου και ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάθεσης της μελέτης κατά τα πρότυπα του προγράμματος ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Εν συνεχεία ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε στον Υφυπουργό το μεγάλο οδικό έργο «Ολυμπία – θάλασσα», την αναγκαιότητα του οποίου είχε διεκδικήσει ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, πετυχαίνοντας τον χαρακτηρισμό του ως έργου Εθνικού Επιπέδου, Ειδικού και Σημαντικού. Για το έργο αυτό η κα Γεράρδη ανέλαβε να εξετάσει την προεκτίμηση κόστους για κάθε μια από τις δύο εναλλακτικές προτάσεις χάραξης, δηλαδή:

κατάντη του φράγματος Αλφειού και κατάληξη στο Καλλίκωμο (βάσει παλιάς μη ολοκληρωμένης προμελέτης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας), στην περίπτωση που είναι αρκετά δαπανηρή η πρώτη πρόταση.
Ακολούθως συζητήθηκε η πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για το έργο οδικής σύνδεσης «Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία» μέσα από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (απολιγνιτοποίηση). Ο κ. Γεωργιόπουλος υποστήριξε το πάγιο αίτημα του Δήμου, ότι η Ολυμπία χρειάζεται μια ασφαλή και άνετη οδική σύνδεση με τους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Πελοποννήσου. Τόνισε ωστόσο ότι από τη στιγμή που υπάρχει θέμα με τη χρηματοδότηση ολοκλήρωσης του οδικού άξονα «Ολυμπία – Βυτίνα» βλέπει θετικά την αναζήτηση της εναλλακτικής επιλογής «Ολυμπία – Μεγαλόπολη».

Τέλος, ο Δήμαρχος παρουσίασε στον Υφυπουργό την κατάσταση στις πυρόπληκτες περιοχές και την ανάγκη αποκατάστασης υποδομών, μέσω προγραμμάτων και συλλογικών αποφάσεων του Υπουργείου Υποδομών. Ο κ. Καραγιάννης είδε θετικά τα αιτήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και υποσχέθηκε να αναζητήσει τις απαιτούμενες λύσεις προς την κατεύθυνση υλοποίησης προτάσεων που θα καταθέσει ο Δήμος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις