ΣΚΑΛΑ. Με «φάρο αντίστασης απέναντι στην οικονομική εξαθλίωση του αγρότη, απέναντι στη μόλυνση και στην υποβάθμιση του τόπου» παρομοιάζει η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Δήμου Ευρώτα, και δικαίως, το μπλόκο στα Ξηροκάμπια του Δ. Ευρώτα (επί τής ΕΟ Σκάλας – Σπάρτης), που «…εδώ και 4 μέρες κρατάει και δυναμώνει».

Ύστερα από ανοιχτή σύσκεψη, η Επιτροπή Αγώνα Ευρώτα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος και το Σωματείο παραγωγών Λαϊκών αγορών Λακωνίας, καλούν «…όλους τους κατοίκους του Ευρώτα ανεξαρτήτου κομματικής προέλευσης να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της μοιρολατρίας και του διχασμού», συμμετέχοντας στις παρακάτω δράσεις που αποφασίστηκαν:

  • Συνέχιση και κλιμάκωση του Μπλόκου στα Ξηροκάμπια στην ΕΟ Σκάλας Σπάρτης
  • Περιοδείες στα χωριά ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να συσπειρωθούν στο Μπλόκο
  • Παλλακωνικό Συλλαλητήριο στην Σπάρτη με τα αγροτικά οχήματα, την Δευτέρα 14/2 στις 11πμ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης με κατάληξη το Διοικητήριο Λακωνίας

Όπως αναφέρουν,
«Με τη στήριξη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, του Σωματείου παραγωγών Λαϊκών αγορών Λακωνίας και της Ομάδας Γυναικών Σπάρτης, οι κάτοικοι του Ευρώτα συσπειρωμένοι στην Επιτροπή Αγώνα έχουν καθηλώσει τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ και το εργοτάξιο που με τόσο θράσος έχουν στήσει στα 450 μέτρα από τον Ευρώτα πάνω στις πηγές του Βασιλοπόταμου έχει μείνει βουβό και άδειο.

Μια ακόμα ζωντανή απόδειξη, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι όλα κρίνονται στον δρόμο του αγώνα.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει το μπλόκο μας να ενισχυθεί κι άλλο και να κρατήσει, γιατί εδώ κρίνεται όχι μόνο η επιβίωση του αγροτόκοσμου του Νομού αλλά όλων των κατοίκων του, που δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από το ξεκλήρισμα των αγροτών, την εγκατάσταση του Σκουπιδοεργοστασίου –Χωματερής, τη μόλυνση και τα υπέρογκα τέλη που θα επιφέρει η διαχείριση από την ΤΕΡΝΑ.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις