ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Μόνο σε σφάλμα και γκάφα ολκής μπορεί να αποδοθεί η εξαφάνιση της Λακωνίας από τον Τουριστικό χάρτη της Λακωνίας. Αν υπάρχει σκοπιμότητα τότε είναι βλακώδης ο τρόπος να επιδειχθεί. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλοντας να διαφημίσει τον χειμερινό τουρισμό της Πελοποννήσου, αλληθώρισε τόσο πολύ προς την Μεσσηνία που «έσβησε» τη Λακωνία από τον χάρτη των προορισμών…

Περιφερειακοί σύμβουλοι έχουν αντιδράσει αυτομάτως αλλά το ερώτημα είναι: Τα κείμενα και οι φωτογραφίες προβολής από ποιόν εγκρίθηκαν και δημοσιεύθηκαν; Οι απλοί Ξενοδόχοι της Λακωνίας, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων, οι ιδιοκτήτες Airbnb, οι επιχειρηματίες εστίασης, οι έμποροι και όλοι οι φιλόξενοι πολίτες απορούν για το πώς και το γιατί εξαιρέθηκε ο νομός. Αν έτσι εννοεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ότι «συμπαθεί ιδιαιτέρως τους Λάκωνες» τότε μπορούμε τι θα συμβεί αν, απλά, του γίνουν αδιάφοροι… Θα κάψει και τα βιβλία και τους χάρτες που αναφέρονται στη Λακωνία.

Αν στην Περιφέρεια δεν επανορθώσουν άμεσα με δεύτερο δημοσίευμα θα είναι υπόλογοι απέναντι σε κάθε συνέπεια. Ήδη οι δύο αντιπεριφερειάρχες της Λακωνίας είναι υπόλογοι και οφείλουν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις