ΣΠΑΡΤΗ. Συμβάσεις έργων και προγραμματικές υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το μεσημέρι της Παρασκευής 4/5, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη.

Έπεσαν υπογραφές

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης υπέγραψε,

  • τη σύμβαση του έργου που αφορά στην ολοκλήρωση των εσωτερικών κρηπιδωμάτων και του ακρομώλιου του προσήνεμου μώλου της μαρίνας Μονεμβασίας, με προϋπολογισμό 1.800.000 €
  • την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ελαφονήσου για τη συντήρηση της δημοτικής οδοποιίας, έργο προϋπολογισμού 200.000 €.

Μονάδας αφαλάτωσης στην Ελαφόνησο

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι «…ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αναβάθμιση, μέσω εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης, της ύδρευσης του μοναδικού νησιωτικού δήμου της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Επέκταση του δημοτικού φωτισμού της Ελαφονήσου

Γνωστοποίησε ακόμα πως θα πραγματοποιηθεί και επέκταση του δημοτικού φωτισμού της Ελαφονήσου προς τις παραλίες Σίμου και Παναγιάς, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου.

ΔΕΥΑ Σπάρτης

Τέλος, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Σπάρτης, θα προχωρήσει το έργο του αγωγού υδροδότησης του αρχαιολογικού χώρου του Μυστρά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις