ΠΥΡΓΟΣ. Σε μήνυμά του για την Ημέρα της Γυναίκας ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος αναφέρει:

«Σε μια εποχή που όλοι έχουμε συγκλονιστεί από γεγονότα που έχουν συμβεί τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο με θύματα γυναίκες, είναι ακόμα πιο ισχυρό το μήνυμα του εορτασμού για την ημέρα της γυναίκας. Για την κάθε γυναίκα αυτού του κόσμου που πάλεψε για τα δικαιώματά της, για την ισότητα των δυο φύλων, για να ανατρέψει στερεότυπα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Για την κάθε γυναίκα που είναι θύμα έμφυλης βίας, που μπορεί να κάνει το σώμα της ότι θέλει, που δεν έχει δικαίωμα κανείς να ασελγήσει πάνω της ή να λερώσει την ψυχή της.

Είναι η μάνα, η κόρη, η αδελφή, η φίλη, η σύζυγος, οι γυναίκες στην ζωή μας, ίσες απέναντι σε ίσους. Αυτή πρέπει να είναι η κοινωνία. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς.

Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στις κακοποιημένες γυναίκες, είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν, τους λέμε να μην φοβούνται, να μην δειλιάζουν. Να συμμετέχουν, να οργανώνονται, να έχουν ίσα δικαιώματα στην εργασία, στο σπίτι, στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Ο Δήμος Πύργου συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας την Τρίτη 8 Μαρτίου μαζί με δεκάδες άλλους δήμους της χώρας σε συνεργασία με το κίνημα “Strong me”, ένα κίνημα κατά της έμφυλης βίας. Ας δώσουμε ένα ηχηρό παρών το απόγευμα της Τρίτης μπροστά στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο κι ας κάνουμε ότι μπορούμε όλοι μας ώστε να μην μένει καμία γυναίκα απροστάτευτη, καμία γυναίκα στο σκοτάδι, καμία γυναίκα υποταγμένη στα άρρωστα θέλω κάποιων».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις