ΜΑΝΗ. Με την προσδοκία ότι ενδέχεται να τιμήσει την μεγάλη εορτή της Μάνης για πρώτη φορά Πρωθυπουργός, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με βέβαιη την παρουσία δύο υπουργών της Κυβέρνησης των κ.κ. Θεοδωρικάκου και Βορίδη, η Μάνη και συγκεκριμένα η Αρεόπολη προετοιμάζεται για τον εορτασμό της 17ης Μαρτίου 2022. Ο δήμος Ανατολικής Μάνης αλλά και πλήθος θεσμικών και συλλογικών φορέων συμμετέχουν στον 5νθήμερο εορτασμό. Μόνον από άλλες περιοχές θα συμμετέχουν 35 αντιπροσωπείες ενώ οι εκδηλώσεις θα αφορούν στο ιστορικό και πολιτισμικό περιεχόμενο και συμβολισμό της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης από την Τσίμοβα της Μάνης.

Σε μια εποχή που η ανάγκη για την ανάδειξη της Μάνης ως ενιαίας και αδιαίρετης γεωγραφικής και πολιτισμικής οντότητας αναδεικνύεται έντονα, οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους Μανιάτες που με σύνθημα το «Νίκη ή Θάνατος» έδωσαν τον όρκο και σήκωσαν τα όπλα κατά μιας δυναστικής Αυτοκρατορίας, είναι όσο ποτέ αναγκαίες και σημαντικές. Άλλωστε ο Πέτρος Ανδρεάκος, δήμαρχος Ανατολικής Μάνης δεν διστάζει να θέτει πάντα το θέμα της μανιάτικης ενιαίας οντότητας.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του Ηλία Μπόνου στο ραδιόφωνο Notos94,9 ο εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης» δημοσιογράφος Γιώργος Δημακόγιαννης.

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις