ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου καταγγέλλει «την αστυνομοκρατία που επικρατεί στη Σκάλα Λακωνίας με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και κάθε λογής δυνάμεις καταστολής που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους και την τοπική κοινωνία της περιοχής που κινητοποιούνται για να σώσουν τον τόπο τους από το σκουπιδοεργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ».

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία «η κατασκευή σκουπιδοεργοστάσιου στη Σκάλα Λακωνίας ΔΕΝ πρέπει να γίνει γιατί απειλεί με ανεπανόρθωτη μόλυνση τα ύδατα και με οικολογική καταστροφή όλο το νότιο τμήμα του νομού Λακωνίας. Μια τεράστια υπόγεια λεκάνη πόσιμου νερού απειλείται με μόλυνση και ανεπίστρεπτη καταστροφή και ένας από τους καλύτερους κάμπους της Ελλάδας απειλείται με υποβάθμιση και καταστροφή».

Αναφέρονται και στον Περιφερειάρχη σημειώνοντας ότι «αποτελεί πρόκληση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκας να καλεί τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και τους εισαγγελείς για να επιβάλλουν τον «νόμο και την τάξη» σε κατοίκους που ξεσηκώθηκαν για να μπορούν να μείνουν και να καλλιεργούν τον τόπο τους ενάντια στην οικολογική καταστροφή που επιχειρεί η ΤΕΡΝΑ.

Είναι πρόκληση σύσσωμες οι αστυνομικές δυνάμεις από τη Λακωνία κι όχι μόνο να φυλάνε τους κερδοσκόπους της ΤΕΡΝΑ για να γίνει το σκουπιδοεργοστάσιο και το ΧΥΤΥ δίπλα στον Ευρώτα ποταμό με τις ευλογίες της κυβέρνησης που εκπροσωπεί ακριβώς αυτά τα μονοπωλιακά καπιταλιστικά συμφέροντα».

Καλούν την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αποσύρουν άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή.

Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και την αμέριστη συμπαράσταση τους στους αγωνιζόμενους κατοίκους και στην Επιτροπή Αγώνα στο Δήμο Ευρώτα.

Απαιτούν το άμεσο σταμάτημα του έργου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις