ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τη «ρητή διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν σε προανθικό στάδιο από τον παγετό του 2021, θα αποζημιωθούν κανονικά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος ζητώντας συγγνώμη από τους παραγωγούς για την καθυστέρηση, ωστόσο, όπως τόνισε, «οφείλεται στην ΕΕ, στην οποία όμως η κυβέρνηση, από τις 17 Ιουλίου 2021, κατέθεσε όλο τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δούκας στα πλαίσια περιοδείας του στα Καταστήματα του ΕΛΓΑ στην Πελοπόννησο επισκέφθηκε Πάτρα και Τρίπολη, είχε επαφές με φορείς σε όλη την Πελοπόννησο και μίλησε στην κάμερα του notospress.gr.

Αναφέρθηκε στον συντονισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη κυρίως για τις ζημιές από τον παγετό στα εσπεριδοειδή. Στόχος είναι τα άμεσα αποτελέσματα από εξατομικευμένες εκτιμήσεις για τους παραγωγούς. Αναφέρθηκε στην Τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τις προκαταβολές των παραγωγών που επλήγησαν αλλά και στα ζητήματα των ζημιών το 2021 που ήταν μια χρονιά με καταστροφές χωρίς προηγούμενο. Η τροπολογία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά, δίνει την δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να καταβάλει προκαταβολή έως 60% για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τον «Παγετό Ιανουάριος 2022» (από την 24η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Ιανουαρίου 2022), στο σύνολο των περιφερειών της χώρας

Όπως σημειώνει ο υποδιοικητής με την στήριξη του ΕΛΓΑ από την Κυβέρνηση η αποζημιώσεις για το 2021 προχώρησαν γρήγορα και στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν εκκρεμότητες.

Ο υποδιοικητής Νίκος Δούκας κατά την περιοδεία του συναντήθηκε με παραγωγούς, εκπροσώπους φορέων και διοικήσεις συνεταιρισμών. Διαβεβαίωσε τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής ότι ο ΕΛΓΑ είναι ο δικός τους Οργανισμός στήριξης που τους βοηθά να επανεπενδύσουν και να επιβιώσουν.

O υποδιοικητής παρέστη το βράδυ του Σαββάτου 14/5 και στα εγκαίνια του Ιδιωτικού ΚΕΠ i-ekep στη Σπάρτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις