ΛΑΚΩΝΙΑ. «…Από τους Κ.Α.Π. έτους 2021 κατανεμήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ποσό ύψους 6.580.000 € για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ ίδιο ποσό έχει προγραμματιστεί να αποδοθεί και κατά το τρέχον έτος.

Η περαιτέρω διαχείριση των πόρων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων περιφερειακών συμβουλίων υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.»

Το κείμενο, αποτελεί του ουσιαστικό μέρος της απάντησης του Στέλιου Πέτσα σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης, οι Απόστολος Αβδελάς και Κων/νος Χήτας, ζητώντας την ουσιαστική βελτίωση και αξιοποίηση της διαδρομής «Σπάρτη – Καλαμάτα», μέσω Ταϋγέτου.

  • Αναλυτικά η απάντηση Πέτσα

«Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η χρηματοδότηση των Περιφερειών της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων και καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ύστερα από πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ως προς το ύψος των εσόδων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λοιπών λειτουργικών δαπανών.

Ειδικότερα, από τους Κ.Α.Π. έτους 2021 κατανεμήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ποσό ύψους 6.580.000,00 € για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ ίδιο ποσό έχει προγραμματιστεί να αποδοθεί και κατά το τρέχον έτος.

Η περαιτέρω διαχείριση των πόρων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων περιφερειακών συμβουλίων υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι έχουν ζητηθεί στοιχεία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 27252/28-04-2022 έγγραφο και, όταν περιέλθει η σχετική απάντηση, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις