ΣΠΑΡΤΗ. Να συζητήσει, και μάλιστα «επειγόντως», ως θέμα «…τη νόμιμη διάνοιξη της οδού Χαμαρέτου και να υλοποιήσει το έργο το συντομότερο δυνατό», ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου – Ψυχικού που αγωνίζεται για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης.

Τι έχει συμβεί;

Όπως αναφέρει η Επιτροπή των κατοίκων, στη Σπάρτη, «… ένα παλαιό σπίτι, που δεν κατοικείται εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια και σήμερα είναι ερείπιο, κλείνει ακριβώς στη μέση, κατά πλάτος, την οδό Χαμαρέτου…».

Κι ύστερα;

Το ζήτημα είναι, πως, «ακριβώς στο σημείο αυτό πρόκειται να ανεγερθεί το 6ο Δημοτικό-7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης»…

Κι όπως προσθέτουν οι κάτοικοι, «…Θα είναι πραγματικά αδιανόητο να χτιστεί το σχολείο και μπροστά ακριβώς στην είσοδό του ο δρόμος να είναι κλειστός από ένα χάλασμα».

  • Αναφέρουν από την Επιτροπή Κατοίκων:

«Οι αδιάνοιχτοι δρόμοι της Σπάρτης είναι ένα σοβαρό θέμα που εντείνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στον Νέο Κόσμο της Σπάρτης υπάρχει ένας “κόμπος” αδιάνοιχτων οδών, που κατακερματίζει τη συνοικία και στέκεται σοβαρό εμπόδιο στην ανάπτυξή της, με κορυφαίο σημείο την κλειστή Χαμαρέτου, λίγο πριν αυτή συναντήσει την μικρή περιμετρική.

Ένα παλαιό σπίτι, που δεν κατοικείται εδώ και 30 τουλάχιστον χρόνια και σήμερα είναι ερείπιο, κλείνει ακριβώς στη μέση, κατά πλάτος, την οδό Χαμαρέτου και χωρίζει τη γειτονιά στη μέση. Από τη στιγμή που σταμάτησε να κατοικείται το σπίτι αυτό οι κάτοικοι με δημόσιες παρεμβάσεις τους ζήτησαν (και ζητούν) από τον Δήμο Σπάρτης να διανοίξει την οδό Χαμαρέτου με κάθε νόμιμο τρόπο.

Έκτοτε έχουν περάσει 30 χρόνια, μαζί και 5 Δήμαρχοι , αλλά η Χαμαρέτου παραμένει κλειστή.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ακριβώς στο σημείο αυτό πρόκειται να ανεγερθεί το 6ο Δημοτικό-7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης, το οποίο φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο υλοποίησης. Θα είναι πραγματικά αδιανόητο να χτιστεί το σχολείο και μπροστά ακριβώς στην είσοδό του ο δρόμος να είναι κλειστός από ένα χάλασμα.

Διερμηνεύοντας της καθολική γνώμη όλων των κατοίκων του Ν. Κόσμου, ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης να συζητήσει ως θέμα, επειγόντως, τη νόμιμη διάνοιξη της οδού Χαμαρέτου και να υλοποιήσει το έργο το συντομότερο δυνατό.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις